Cum isi bate joc Consiliul Judetean Cluj de fondurile europene! Drumul Rachitele - Ic Ponor bate pasul pe loc


Contractul de reabilitare a drumului Rachitele - Ic Ponor trebuie modificat si suplimentat pentru ca in proiectul initial, atribuit unei firme de partid, nu au fost incluse unele lucrari vitale.

Proiectantii nu au prevazut construirea podurilor si podetelor peste care trece drumul din zona turistica, astfel ca lucrarile nu pot avansa. Ba mai mult, de circa 6 luni s-au si oprit.

In sedinta Consiliului Judetean Cluj de miercuri, 20 aprilie, alesii au aprobat modificarea proiectului astfel incat sa fie finantate si aceste lucrari importante.

Licitatia initiala a fost castigata de asocierea romano-maghiara MBS Group, Alfa Rom, Nemzetkozi Betonut, care s-a oferit sa reabiliteze drumul pentru suma de 8 milioane de euro. Lucrarile au inceput in anul 2009, dar dupa 2 ani s-a reusit modernizarea a numai 5 kilometri.

In 2010, oficialii Consiliului Judetean Cluj au fost instiintati de reprezentantii asocierii ca lucrarile nu pot inainta, deoarece in proiectul depus pentru obtinerea finantarii europene nu au fost bugetate si podurile si podetele.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat in sedinta de miercuri ca reprezentantii Asocierii care a castigat licitatia s-au oferit sa realizeze aceste lucrari, dar ca proiectul nu poate fi suplimentat cu mai mult de 10%, "lucru care s-a facut deja".

Pentru a rezolva situatia si pentru a nu pierde finantarea, consilierii judeteni au modificat proiectul tehnic, care va fi trimis spre avizare la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Din Asocierea care a castigat licitatia face parte si firma MBS Group, detinuta de consilierul local PDL din Turda, Gabriel Silagyi. Acesta a castugat in ultimul an contracte cu statul in valoare de 50 de milioane de euro pentru construirea unor patinoare din plastic in valoare de 150 de mii de euro fiecare.

Dezvaluirile au fost facute publice de jurnalistul Catalin Tolontan care sustine ca "este vorba de contracte de 40 mil euro, la care se adauga si bazinele de la Otopeni si de patinoarul de la Brasov, care au fost incredintate fara licitatie. Vorbim de niste licitatii foarte ciudate in cazul patinoarelor (...) care au fost castigate in 5 din 6 cazuri de o firma controlata de Gabriel Silagyi".

Consilierul local din Turda, Gabriel Silagyi, a declarat ca firmele sale se ocupau in 2003 cu amenajarile interioare si tamplarie PVC. "Nu vad nici o legatura cu functia mea si faptul ca am participat la licitatii de achizitii publice", a declarat Silagyi.

 

Citeste si...

Consilierul local PDL din Turda, Gabriel Silagyi, face afaceri cu statul in valoare de 50 de milioane de euro

 

Comentarii Facebook