Cum i-a dat Boc afară pe taximetriști de pe banda de autobuz, de pe Bulevardul 21 Decembrie. Urmează un proces


Taximetriștii au fost excluși de pe banda dedicată mijloacelor de transport în comun de pe Bulevardul 21 Decembrie, prin aprobarea marți, 18 ianuarie, a regulamentului de circulație a taximetrelor de către Consiliul Local Cluj-Napoca. 

Legal, taximetriștii au voie pe patru benzi dedicate: pe Bulevardul Nicolae Titulescu, Splaiul Independenței, Regele Ferdinand și Calea Florești.

Taximetriștii vor neapărat să circule pe banda de pe 21 Decembrie 1989

S-a votat regulamentul de circulație a taximetrelor din Cluj-Napoca. De azi se aplică. De azi, segmentul de pe Bulevardul 21 Decembrie nu mai poate fi accesat. Dacă sunteți sancționați pe acel segment, acea contestație are mari șanse să fie pierdută, pentru că administrația locală tocmai a votat segmentele de benzi de autobuz pe care avem acces, și anume Bulevardul Nicolae Titulescu, până la intersecția cu Brâncuși, Splaiul Independenței, pe Calea Florești și segmentul de bandă dedicată de pe Regele Ferdinand. 

Nu ne vedem decât obligați a ne urmări interesele. Miercuri, Casa de avocatură va depune o plângere prealabilă, pentru că asta este procedura, urmând ca tot mâine să solicităm instanței suspendarea punctului cinci din acest HCL (Hotărâre de Consiliu Local), votat azi, până la judecată pe fond. Acolo vom vedea. Fiecare parte va trebui să vină cu argumente”, a spus Ioan Pugna, vicepreședinte Asociației de Monitorizare Taxi Transilvania.

Taximetriștii nu au voie pe 21 Decembrie 1989 pentru că ar aglomera

Ce mă șochează pe mine e că studiul de trafic, care e făcut pe genunchi și care măsoară 9.225 de mașini pe axa este - vest, a fost susținut și de administrație. S-au accentuat valorile imense de trafic între strada Constanța și Cuza Vodă, ori toți știm că acolo este un nod, acolo vin toate autobuzele din Zorilor, Gheorgheni, Mănăștur și Mărăști. E un normal să treacă multe autobuze. De acolo se duce fiecare în treaba lui. Nodul acela (de 50 de metri), pe care circulă 148 de autobuze pe oră, nu făcea imposibil accesul taximetrelor pe banda de pe 21 Decembrie 1989. 

Chiar și studiul spune că prezența a maxim 100 de taximetre pe oră nu aduce schimbări semnificative a indicatorilor de trafic analizei”, a mai spus Pugna.

Practic, de marți, 18 ianuarie, Primăria reglementează circulația pe benzile dedicate, iar instanțele nu mai pot spune că anulează amenzile primite de taximetriști pe motiv că nu este aprobat regulamentul.

Ce alte interdicții vor avea taximetriștii pe benzile dedicate

Taximetriștii ”vor putea circula dacă au client și dacă nu fac îmbarcare și debarcare pe banda de bus”, a spus primarul Emil Boc.

Primarul a mai precizat că pe benzile de autobuz vor putea intra și firmele care fac transport județean.


Comentarii Facebook