Cum era Iohannis ca student la Cluj. Mărturiile colegilor și glumele cu profesorii

 

Iohannis a studiat la Cluj între anii 1979 - 1983, iar colegii acestuia au povestit cum era în tinerețe candidatul la alegerile prezidențiale. 

 

Caius Bulea şi Vasile Pop au fost colegi de grupă cu Iohannis la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. ”Klaus Iohannis a parcurs facultatea fără efort, cu note foarte mari, fără niciun fel de probleme”, povesteşte Caius Bulea (55 de ani), în prezent director general al unei companii din Bistriţa.

 

Acesta a fost cu Klaus Iohannis și în armată. După examenul de admitere la facultate, tinerii au fost trimiși 9 luni să urmeze stagiul militar și abia apoi au urmat cursurile UBB Cluj. ”L-am cunoscut în armată, la Transmisiuni, în Timişoara, pe strada Popa Şapcă, acolo unde făceau armata toţi cei care reuşiseră la Facultatea de Fizică din Cluj”, spune Bulea, citat de Adevărul.ro.

 

Eram nişte cifre, nişte uniforme verzi, cu feţe verzi, înşiraţi pe betoane gri, strigând ca descreieraţii saluturi stupide şi cântând fals imnuri patriotice. Din acest peisaj suprarealist am prima imagine cu Klaus. Şi nu chiar cu el, ci mai degrabă cu ochii lui mari, expresivi, albaştri, tăioşi, de care nu te puteai apropia decât cu maximă prudenţă, dar care, odată pragul trecut, deveneau brusc prietenoşi, extem de comunicativi şi de-a dreptul copilăroşi”, a mai povestit Caius Bulea.

 

Klaus Iohannis comunică, prin gesturi şi atitudine, stabilitate şi siguranţă. Aşa a fost de când îl ştiu şi aşa sunt convins că a rămas”, a mai spus Caius Bulea. 

 

La facultate, Iohannis era extrem de riguros. ”De multe ori, le oferea ajutor colegilor de grupă la activităţile practice. Ca performanţă studenţească, Iohannis s-a situat întotdeauna mult deasupra mediei, fiind aproape de performanţa câtorva colege care aveau numai note de 10!”, a povestit și Vasile Pop, acum conferenţiar în cadrul Departamentul de Fizică şi Chimie al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

 

Una dintre glumele povestite de cei doi îl are în prim plan pe Klaus Iohannis: ”Eram la un seminar cu doamna Groze, profesoara de Algebră. Iohannis era şef de grupă. Doamna profesoară întreabă: - «Iohannis, ai absenţi?». Klaus: «Nu am nici măcar un absent!», răspunde el, cu zâmbetul specific şi scotocindu-se prin buzunare (n.r. gesticulând că, în buzunarele lui nimeni, nu absentează).  «Rectific», spune profesoara, nici măcar iritată de ironie, «În grupa ta, astăzi, sunt absenţi?». «Asta trebuie să verific! Nu ştiu, verific şi vă spun», i-a răspuns Iohannis”.

 

Profesorul clujean Ioan Barbur (75 de ani) a relatat că era un student bun. ”După ani l-am reîntâlnit în Sibiu, dânsul fiind inspector şcolar general, iar eu preşedinte de BAC, la Cisnădie. În timpul Bacalaureatului, mi-a făcut o vizită nu în calitate de inspector, ci de fost student. Am rămas prieteni”, povesteşte dascălul.

 

Foto: Iohannis la ceremonia de absolvire

Comentarii Facebook