Cum au primit membrii consiliului AACR 12.656 de lei pentru o ședință pe Skype


AACR a organizat, pe ultima sută de metri a lunii, o întâlnire de CA doar pentru cei șapte membri ai săi să primească indemnizațiile lunare. 

Reuniunea a costat 94.920 de lei și a fost propusă de directorul general adjunct 2 Aurel Sorin Encuțescu și aprobată de președintele CA, Aurel Sorin Encuțescu 

Conducerea Autorității Aeronautice Civile nu reușise în luna mai să organizeze nici o reuniune a Consiliului de Administrație, din lipsă de subiecte de dezbatere, dar șefii instituției au găsit pe ultima sută de metri un prilej pentru o ședință extraordinară. Ținta, susțin surse din instituție, a fost “să nu rateze indemnizațiile aferente acestei luni”, scrie Libertatea.ro. 

Fiecare dintre cei 7 oameni din CA încasează câte 12.656 de lei AACR este instituția la care, la sfârșitul anului trecut, s-au fraudat examenele pentru obținerea brevetului de pilot.

CA a costat 94.920 de lei, care se împart la 7 persoane: Armand Petrescu (director general), Aurel Sorin Encuțescu (președinte CA + director general adjunct 2), Ion Grosu, Mihai Ionescu (reprezentant al Ministerul Transporturilor), Dorina Danielescu (ex-procuror militar), Alexandru Radu Șerban (asociația Casa NATO), Sandu Costea (reprezentant al Ministerul Finanțelor). 

Encuțescu și Grosu sunt, deopotrivă, pensionari și angajați AACR, au calitate de subalterni ai directorului general Armand Petrescu, dar, totodată, sunt și șefi ai lui, prin postura din CA Ședința s-a desfășurat ieri, după ce directorul adjunct 2 Aurel Sorin Encuțescu i-a propus și a primit acceptul de la președintele CA Aurel 

Sorin Encuțescu pentru a organiza ședința cu un singur punct pe ordinea de zi: realocarea a 73.500 de lei către firma KPMG pentru analiza unor aspecte nonjuridice dintr-un contract de furnizare aeronavă cu o companie germană. 

În plus, secretarul CA, care e și angajat al Autorității la Resurse Umane și are în atribuții această activitate, încasează suplimentar bani din ședințele Consiliului de Administrație 6.328 de lei.

Comentarii Facebook