Cum arată noul parc de pe malul lacului Gheorgheni. Pontonul va fi punctul principal de atracție - FOTO

 

Noul parc de pe malul lacului Gheorgheni va fi inaugurat în 23 octombrie, urmând să aibă cel mai frumos ponton din țară, susțin proiectanții.

 

Pe lângă plantările de arbori, în arealul din apropierea Iulius Mall Cluj s-a amenajat și pista de ciclism şi de alergare, un debarcader şi o zonă pietonală cu o lăţime de trei metri, realizată din lemn. Aceasta va fi parţial suspendată pe lac, astfel încât clujenii se vor putea relaxa admirând priveliştea şi plimbându-se în deplină siguranţă pe malul apei. 

 

Peste 50 de specii de plante înfrumuseţează arealul, printre acestea numărându-se şi arbori precum fagul roşu, stejarul piramidal şi de mlaştină, cedrul, carpenul, teiul, prunul şi pinul. Numeroşi copaci maturi, cu vârste de peste 25 de ani şi înălţimi între 6 şi 11 metri, au fost aduşi special din Italia şi plantaţi, până în prezent, în parcul de lângă lac.

 

Investiţia făcută de Iulius Mall Cluj presupune păstrarea şi toaletarea sălciilor existente, plantarea a aproximativ 18.000 de arbuşti, flori şi arbori de diferite dimensiuni, a 10.000 de mp de gazon, precum şi realizarea de alei de promenadă, pistă pentru alergare şi pentru ciclism, spaţiu de joacă pentru copii, pietonal şi debarcader.

 

Proiectul a costat 500.000 de euro.

 

Proiectarea a fost realizată de firma italiană Lemscape, aceeaşi companie care a conceput şi parcul de peste 50.000 mp al ansamblului urbanistic Palas Iaşi, investiţie a Iulius Group inaugurată în mai 2012.

 

Proiectul cuprinde amenajarea a peste 10.000 mp de gazon special, care oferă clujenilor posibilitatea de a se aşeza şi relaxa pe iarbă precum în parcurile din marile oraşe europene.

 

Parcul de pe malul lacului Gheorgheni, inaugurat în 23 octombrie. Programul evenimentului

 

 

Foto: Muncitorii amplasau gazonul

 

 

 

Comentarii Facebook