Cum arata noul Cinema Marasti! Primaria a anuntat ca toata lumea intra gratis FOTO si VIDEO


Cinematograful Marasti a fost inaugurat astazi cu filmul 3D "Piratii din Caraibe". Copiii de la mai multe scoli clujene au fost primii care au inaugurat sala.

Municipalitatea va organiza saptamani tematice: saptamana filmului romanesc, saptamana filmului european, cicluri de filme de autor sau de gen.

"Pentru elevi se pot realiza proiectii la cererea profesorilor, atat de filme educationale cat si drept recompensa pentru rezultatele scolare bune. Dorim sa promovam ideea de a-i aduce la cinema pe cei care nu au absente si au rezultate bune le scoala si pentru a face din aceasta recompensa una dorita de tineri vom incerca sa aducem cele mai bune filme, imediat ce este posibil", a precizat primarul Sorin Apostu.

Pe langa filme, aici vor fi organizate si evenimente pentru comunitate: dezbateri, expozitii de fotografie si de pictura, lansari de carte.

Municipalitatea isi propune ca cinematograful sa devina un centru al cartierului, un loc de intalnire pentru comunitate.

Imobilul a fost recompartimentat, astfel incat sa aiba mai multe destinatii. Primaria a transformat sala mica a cinematografului intr-un club al pensionarilor, iar la etaj a amenajat un dispecerat al Politiei Locale.

Sala mare a cinematografului a fost modernizata si este destinata cinefililor, aproximativ 200 de locuri fiind amenajate pentru acestia.

Reamenajarea cinematografului a demarat la inceputul lunii noiembrie 2010. Valoarea totala a lucrarilor efectuate la acest obiect a fost de 2 milioane de lei.

Cinematograful este dotat cu aparatura moderna, care a fost furnizata de catre SC COMSIS SERVICE SRL. Au fost achizitionate 2 videoproiectoare de tip PANASONIC DLP, iar ecranul este de tip SILVER 3D de dimensiuni 7,2 X 4 metri.

In privinta filmelor, Primaria Cluj-Napoca a incheiat un contract cu firma Provideo care ofera pentru cinema Marasti licente de tip umbrela din partea caselor de productie Warner Bros. Pictures, Sony Pictures si Metro Goldwin Mayer/United Artists si respectiv cu Ro Image 2000 pentru productii Disney.

 

Vezi AICI cum arata cinema Marasti inainte de modernizare, iar AICI ce program va fi la cinema in perioada 1-6 octombrie.

 

Comentarii Facebook