Cum acționează escrocii prin metoda ”Accidentul”. Polițiștii clujeni îi avertizează pe cetățeni



Tot mai multe persoane pică în plasa escrocheriilor prin metoda ”Accidentul”, chiar două femei din Cluj fiind abordate de astfel de infractori duminică.

În acest context, IPJ Cluj a explicat care sunt cele mai populare scenarii prin care infractorii âîncearcă să își păcălească victimele.

Iată care sunt scenariile folosite de escroci:


1. METODA “ACCIDENTUL”

Alo? Bună ziua, sunt doctorul …….. de la Unitatea de primiri urgențe ………..
Fiul/fiica dumneavoastră a comis un accident rutier grav, a lovit pe trecerea de pietoni doi copii care acum se află în operație. Materialele necesare intervenției trebuie cumpărate și costă 7000 de lei. Dacă doriți ca fiul/fiica dumneavoastră să scape de închisoare, eu o trimit pe asistenta mea la dumneavoastră să-i dați banii …


ATENȚIE … CEL CARE SUNĂ VĂ ȚINE LA TELEFON PÂNĂ DAȚI BANII. ÎNTRERUPEȚI CONVORBIREA ȘI SUNAȚI-VĂ FIUL/FIICA.

NU VĂ LĂSAȚI ÎNȘELAȚI!

Intervențiile medicale de urgență sunt gratuite iar achitarea contravalorii materialelor medicale NU înlătură răspunderea penală.


2. METODA “ACCIDENTUL”

Alo? Bună ziua, sunt avocatul fiului/fiicei dumneavoastră. A comis un accident rutier grav. A lovit cu mașina o femeie și un copil pe trecerea de pietoni și este reținut la poliție acum. Eu îl reprezint și am vorbit cu soțul victimei și dacă achitați 9000 de lei nu va depune plângere împotriva lui/ei. De dumneavoastră depinde acum dacă va face sau nu pușcărie. Dați banii și va scăpa.


ATENȚIE … CEL CARE SUNĂ VĂ ȚINE LA TELEFON PÂNĂ DAȚI BANII. ÎNTRERUPEȚI CONVORBIREA ȘI SUNAȚI-VĂ FIUL/FIICA. NU VĂ LĂSAȚI ÎNȘELAȚI!

Achitarea unei sume de bani în cazul infracțiunilor rutiere NU înlătură răspunderea penală.

Aceasta este povestea șocantă pentru persoanele de vârsta a treia care de multe ori cad în plasa escrocilor.

Comentarii Facebook