Cum a fraierit Traian Onuc zeci de oameni cu apartamente din ”blocurile fantomă” din Cluj-Napoca


Traian Onuc, pe numele lui anterior Traian Floarea Ianson (n.red. și-a schimbat numele în instanță pentru a putea acționa) a înșelat zeci de oameni cu apartamente în blocuri fără autorizație. 

Acesta, ajutat de alte două persoane, pretindeau că vând apartamente în blocuri de pe str. Miko Imre, care nu avea autorizație și la care lucrările au fost sistate, pentru că se lucra ilegal. 

Ei bine, Onuc evita să le spună clienților acest lucru și pretindea că ”va finaliza construcția apartamentelor și se va transfera dreptul de proprietate ca urmare a încheierii unor acte de vânzare-cumpărare, referitoare la apartamentele în construcție într-un imobil situat pe str. Miko Imre din mun. Cluj-Napoca, deși nu exista nicio intenție, și nici mijloace materiale, de a se finaliza lucrarea”. Acesta folosea ”înscrisuri false intitulate antecontracte de vânzare-cumpărare, un suspect folosind și nume false, respectiv P.A și A., precum și calități mincinoase de inginer sau șef de echipă, împrejurări în care persoanele vătămate au fost amăgite și astfel au transferat sumele de 16.000 de euro și 54.000 de euro în contul bancar, deschis de către complice, cont pe care era împuternicit primul suspect, care ulterior a și retras sumele de bani”, precizează procurorii clujeni.

Cei trei au prostit oameni în perioada ianuarie - martie 2021. Scena s-a repetat în perioada ianuarie - februarie 2022, când a încasat un avans de 5.000 de euro.

Traian Onuc a fost reținut prima dată în 2017, dar a fost eliberat și judecat în libertate cu promisiunea că nu va mai continua lucrările și nici nu va mai comite fapte similare. 

Acesta are la activ zeci de păgubiți, care au de recuperat de la acest țepar 5 milioane de euro. 

Traian Onuc are blocuri ridicate, dar nefinalizate pe strada Miko Imre, în Zorilor, dar și pe strada Fabricii din Mărăști. În blocul de pe strada Fabricii chiar s-au mutat oameni, deși apartamentele nu există în acte. 

Cluj: A fost reținut din nou Traian Onuc, cel mai mare țepar imobiliar al Clujului! S-au confiscat 7000 de cartele telefonice - VIDEO

Comentarii Facebook