Cum a fost prinsă hoața cățelului de la Iulius Mall Cluj! A fost o muncă de detectiv de primă mână - FOTO


Cățelul furat de la Iulius Mall Cluj a fost recuperat cu mare dificultate de proprietar. Acesta a făcut muncă de detectiv și a reușit, cu noroc, să prindă hoața. 

Primul lucru care l-am făcut a fost să caut camere de supraveghere pe stâlpii din zona unde a dispărut câinele. Apoi au urmat o sumedenie de cereri scrise și rugăminți la administratorii camerelor, pentru a le putea viziona.

Prima pistă a fost o mașină în care se vede cum sare câinele îndemnat de 2 femei însă după nenumărate rugăminți să văd camerele am constat ca nu este câinele meu. Am stat ore întregi pe alte camere de supraveghere încercând să depistez momentul furtului. În tot acest timp, soția mea împreună cu prieteni și cunoștințe am postat online pe tot Clujul dispariția cățelului. Am ajuns să fac reclamă sponsorizată pe toate orașele mari București, Cluj, Timișoara, Brașov, Satu Mare, Baia Mare pentru identificarea cățelului. Am primit telefoane de la oameni din București și Turda care susțineau că au văzut cățelul.

Ulterior am observat pe o cameră de supraveghere cum o femeie se apropie de cățel, îl ia în brațe și fuge cu el spre Iulius Mall Parc. Părea o femeie de etnie romă, însă nu se distingeau clar semnalmentele ei. Oamenii au fost foarte săritori și mi-au pus la dispoziție camerele din momentul în care hoața se urcă în taxi. Am depistat mașina și am luat legatura cu șoferul pentru a afla unde s-a dus. Inițial nu și-a adus aminte, însă după prezentarea video-ului cu furtul, acesta mi-a relatat că s-a urcat în mașină în spatele lui și era foarte agitată. A coborât pe strada Dâmboviței și de acolo firul s-a rupt.

Cu ajutorul șefului Poliției locale 4, am depistat ora în care a ajuns șoferul pe strada Dâmboviței. Acolo am rugat pe toata lumea care avea camere să mă lase să caut cățelul. Toți știai din presa online dispariția așa ca mi-a fost relativ usor. În tot acest timp, am căutat hoața în toate cartierele de romi din Florești, Pata Rât, Turda, însă fără niciun rezultat. Am dat bani, șpagă și atenții pentru ca oamenii să fie alerți și să anunțe apariția. 

Am lipit afișe. Am povestit cu oameni care lucrează în zona și care ar fi văzut ceva. În cele din urmă o tipă care lucrează în parcul Iulius Mall a surprins o persoana care avea semnalmentele hoaței și mi-a trimis o fotografie cu aceasta. Era omul potrivit la momentul potrivit.

În momentul când am văzut poza, eram la 200 metri de parc. Am sărit pe bicicleta și am prins hoața. Am chemat poliția pentru identificare și arestare, după care hoața a recunoscut că a luat cățelul și l-a dus la copii ei undeva în satul Dragu, județul Sălaj. Escortați de poliție, am plecat spre sediu unde am așteptat familia hoatei să predea cățelul. Acesta este într-o stare de traumă, fiind bătut și lovit cu răni de mușcături pe spate și în zona capului.

Ulterior, la sediul Poliției, hoața a recunoscut că era frumos și l-a luat pentru copiii ei. Deși nu merită, am retras plângerea pentru că pedeapsa pentru acest furt e nesemnificativă, cățelul a fost găsit și înapoiat. 

Cu toate astea, prejudiciul sentimental a fost mare, stresul, nervii si neliniștea că nu mai găsesc cățelul nu o sa poate nimeni înlătura. 

Mulțumesc comunității, prieteniilor, vouă și autorităților. Fără voi nu aș fi găsit cațelul”.

Comentarii Facebook