Cum a fost încălcată ultima dorință a fiicei lui Lucian Blaga, Dorli Blaga


Dorli Blaga, singura fiică a marelui poet, a murit și a fost înmormântată, joi, în discreţie, de familie, în cimitirul din Lancrăm.

Ana-Dorica ”Dorli” Blaga (91 de ani) a lăsat ca dorință expresă să nu fie anunțat decesul ei: ”Deces: 1. niciun anunţ oficial, 2. Cimitirul Lancrăm, cu L.B. şi C.B. (Lucian Blaga şi Cornelia Blaga”), transite Ziarul Făclia.

Familia fiicei poetului și-a exprimat regretul că dorința regretatei Dorli Blaga nu a fost respectată.

Realizatorul TV, Dan Negru, a scris de miercuri, în jurul amiezei, pe Facebook: ”A murit fiica lui Blaga, Dorli Blaga. Postarea de mai jos e degeaba de acum. Sunt mâhnit ca n-am reuşit sa-mi conving colegii din TV aşa cum am scris atunci, aici...”. Asta în ciuda faptului că toate rudele şi cunoştinţele informate despre deces au primit instrucţiuni clare să păstreze discreţia, aceasta fiind una dintre ultimele dorinţe ale fiicei lui Blaga. Decesul s-a produs marţi, după-amiază, în azilul de bătrâni din judeţul Albă, unde era internată de mai mulţi ani. Înainte, Dorli Blaga locuise în Bucureşti, scrie Adevărul.ro

Dorli Blaga s-a născut la 2 mai 1930, la Berna, Elveţia. Ea a urmat Facultatea de Fizică la Cluj și s-a căsătorit cu profesorul universitar Tudor Bugnariu.

Dorli Blaga a fost numită de Lucian Blaga administrator al întregii sale opere, activitate de care s-a ocupat pe tot parcursul vieții.

A murit Dorli Blaga, fiica filosofului Lucian Blaga. Moartea femeii l-a întristat în special pe Dan Negru

Comentarii Facebook