Cum a descoperit judecătoarea din Cluj că rudele fostului primar de Baia Mare încearcă să-i „cumpere” mama: „Eticheta de pe cutia de tort”


Au apărut detalii noi din culisele condamnării socrilor lui Cherecheș. Socrii fostului primar de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, au abordat mai multe rude ale judecătoarei de la Curtea de Apel Cluj până au ajuns la mama acesteia. Sora și cumnatul magistratului, abordați pe stradă și urmăriți la școala unde le învăța copilul, au respins ferm orice dialog, se arată în motivarea hotărârii pronunțate joi de Tribunalul Mureș.

Socrii lui Cătălin Cherecheș au fost condamnați la trei ani, respectiv doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare, decizia Tribunalului Mureș nefiind definitivă. Claudia Gliga, soacra fostului primar de Baia Mare, a declarat la audieri că are o relație specială cu fiica sa, pe care „a văzut-o nefericită și a încercat să facă ceva”. Totodată, a afirmat că ar fi fost „încurajată” să comită fapta de către mama inculpatului.

Pe 25 octombrie, soții Gliga au căutat-o pe mama judecătoarei. Soacra lui Cherecheș i-a spus că vrea să stea de vorbă cu ea „ca de la mamă la mamă”, ca să vorbească cu fiica sa „pentru ca aceasta să fie mai blândă cu primarul, în dosarul pe care îl instrumenta, invocând că acesta este nevinovat”. S-a oferit să-i cumpere afacerea pe care o are cu o sumă cuprinsă între 50.000-100.000 de euro sau „să se revanșeze într-un alt fel”, doar ca ginerele său să primească o sentință „mai blândă”.

Pe 4 noiembrie, la Târgu Mureș era programat un parastas pentru pomenirea tatălui decedat al judecătoarei. Magistratul a declarat la audieri că a ajuns la Târgu Mureș în seara de 3 noiembrie și a mers la o cunoștință unde se afla și mama sa. În timp ce servea masa, la un moment dat mama i-a adus o prăjitură al cărei ambalaj avea o etichetă cu denumirea cofetăriei deținută de socrii lui Cherecheș.

„A întrebat-o de unde o are. Inițial, mama sa i-a spus că a cumpărat-o de la cofetăria din centru cu suma de 280 lei, dar întrucât i s-a părut ciudat să vadă un produs de cofetărie Ellens acasă și având senzația că ceva s-a întâmplat (bănuind că mama sa a fost abordată de cineva din familia Gliga despre care cunoștea faptul că sunt socrii inculpatului Cherecheș Cătălin) a insistat, iar ulterior mama sa i-a povestit că a fost abordată de inculpata Gliga Cătălina care a rugat-o să intervină în favoarea inculpatului Cherecheș, caz în care se va revanșa, în sensul de a-i cumpăra mica afacere cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro sau în orice altă modalitate”, au detaliat anchetatorii momentul tortului-capcană. Judecătoarea a mers cu cutia de tort la DNA, pentru a depune denunț.

Audiată de procuror, mama magistratului a declarat că soacra primarului a rugat-o să vorbească cu fiica ei „să fie blândă” cu primarul. „Mi-a spus că poate da oricât și orice”, a relatat mama judecătoarei.

Procurorii au organizat apoi flagrantul în urma căruia soacra lui Cherecheș a fost surprinsă în timp ce oferea mamei judecătoarei o cutie cu prăjituri în care se aflau 50.000 de euro, scrie hotnews.ro

Comentarii Facebook