Cum a ajuns Langoșul la Cluj să fie 20! Un sirian care are gheretă spune adevărul: ”Prețul corect e 5 lei. Nu trebuie să profiți de oameni!” - FOTO


Langoșul costă la Cluj minim 20 de lei în centru, 5 lei în cartiere. Acum câțiva ani, un langoș costa 10 lei în centru și în cartiere 2 - 3 lei, dar Clujul s-a scumpit. 

În Piața Unirii, la Târguri este cel mai scump, pentru că și chiriile sunt mari, proprietarii spun că nu au ce să facă. 

Știri de Cluj a scris despre chiria de 5000 de lei pentru o căsuță în Piața Unirii și despre plăcintele care costă 15 - 20 de lei. Citiți AICI mai departe și vedeți prețurile. 

În Piața Mihai Viteazu, la lângă Piața cu flori are gheretă un sirian stabilit de 40 de ani în România. Mahmoud a venit la facultate în Cluj, pe vremea lui Ceaușescu, și vinde plăcinte de un deceniu.

A ridicat recent prețul cu un leu, din cauza facturilor la curent. Crede că un langoș nu poate costa nici 20 de lei, nici 15, nici măcar 10.

La ghereta lui Mahmoud, langoșul costă doar 5 lei ”Trebuie să ai milă și de oameni, o afacere trebuie să aibă și ceva suflet. Prețul corect e 5 lei. Cu 6 ar fi foarte-foarte bine, cu 4 mai puțin bine. Eu am făcut media. Așa acoperim și curentul, și salariile. Toată lumea-i mulțumită și nu ne zgârcim nici la materia primă. Lucrăm frumos, curat, cu suflet, cum v-am spus”, povestește Mahmoud, citat de Libertatea.ro.

Oraș frumos, puterea financiară e bună. Dar nici nu trebuie să profiți de oameni, că toți au greutăți. Fiecare a băgat și a ridicat prețurile cum a vrut. Plătești chirie lunară, de acord, dar nu poți să-ți propui să o scoți într-o singură zi”, a mai spus acesta. 

Regele autoproclamat al langoșului e la 25 de kilometri de centrul Clujului, în Căpușu Mare. Soții Iancu au o afacere aici, cu o dublă componentă: o spălătorie auto și un loc unde vând langoși și mici, numit La Langoș, amplasate la DN1. Au deschis în 2018, când un langoș costa 2,5 lei. Acum a ajuns la 6 sau 7 lei.

Concluzia este că prețurile din centru, de 20 de lei pentru un langoș, sunt determinate de costurile mari de închiriere a căsuțelor. 

Comentarii Facebook