Culturist mort la Cluj în timp ce se antrena. Cine era Cornel Cadar

 

Un culturist de 46 de ani a murit la Sala Sporturilor din Câmpia Turzii în timp ce se antrena. Cornel Cadar a făcut infarct, iar Ambulanța a ajuns cu întârziere. 

Cornel Cadar și-a făcut exercițiile de forță, dar la un moment dat a căzut la pământ. Voleibaliștii de la CSM Câmpia Turzii au sărit să îl ajute și au sunat la 112. Doi sportivi au încercat să-l resusciteze, Ciortea Marius și Cîmpean Tudor, până la sosirea ambulanței, dar și după ce a fost dus la spitalul din Câmpia Turzii. Tudor Câmpean a fost steward la Wizz Air și a făcut cursuri de resuscitare.

 

Prima ambulanță a venit de la Turda, la 30 de minute și ceva după apelul efectuat la 112. ”Nu era dotată cu defibrilator. Victima a fost dusă la spitalul din Câmpia Turzii. La spital același lucru, nu exista un amărât de defibrilator. Așa că cei doi sportivi au continuat să-i facă exercițiile de resucitare. Între timp, s-a sunat la Cluj-Napoca, iar de acolo a venit un echipaj SMURD. A ajuns la spitalul din Câmpia Turzii după mai bine de o oră”, scrie Turda News

 

Victima a decedat între timp. 

 

Conducerea Spitalului susține că există defibrilator, dar că pacientul nu mai avea puls, astfel că nu s-a putut interveni. ”Precizam ca Spitalul Municipal “Dr.Cornel Igna” Campia Turzii are in dotare 4 defibrilatoare functionale, care se utilizeaza numai cand exista activitate cardica, in lipsa acesteia  echipa medicala intervine cu alte manopere si manevre medicale, conform protocoalelor medicale si mentionate in fisele de monitorizare”, precizează șefii Spitalului Municipal ”Dr.Cornel Igna” Campia Turzii. 

 

Reprezentanții Ambulanței au precizat că și autospeciala avea defibrilator, dar că victima nu avea suflu sistolic, infirmând cele precizate de jurnaliștii din Turda.

 

Reprezentanții Ambulanței susțin că ei au ajuns la caz după 14 minute, dar unul dintre martori îi contrazice. ”A venit Ambulanța, mi se pare din Turda. Spitalul din Cîmpia Turzii față de Sala Sporturilor este la 4 minute distanță. La patru minute distanță și ei au a venit după 27 de minute...”, a spus Tudor Câmpean, voleibalist la CSM Câmpia Turzii, cel care i-a acordat primul ajutor bărbatului. 

 

Medicul de pe Ambulanță s-a prezentat la acest caz grav, anunțat prin 112 drept infarct, ca și când era o simplă răceală. Citește AICI toată mărturia lui Tudor Câmpean.

Comentarii Facebook