Cultură de CANNABIS, descoperită în subsolul unei case din Cluj. Plantele erau crescute cu muzică VIDEO

Poliţiştii de la Serviciul Antidrog şi procurorii DIICOT din Cluj-Napoca au descoperit că, în perioada 2011 – 2012, un bărbat, M.E., de 33 de ani, a înfiinţat pe raza municipiului Cluj-Napoca o cultură clandestină de cannabis, chiar în subsolul unei case.

În urma activităţilor specifice desfăşurate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, s-a stabilit faptul că, în subsolul unei case de vacanţă situate pe raza municipiului Cluj –Napoca, a fost amenajată o instalaţie artizanală de încălzire şi iluminat, în vederea cultivării ”indoor” de plante de cannabis, care ulterior erau comercializate în Cluj-Napoca.

Astfel, la data de 27 iulie a.c., oamenii legii la locuinţa respectivă, în baza unei autorizaţii de percheziţie domiciliară emisă de către Tribunalul Cluj, unde au descoperit la demisolul casei de vacanţă, cultura de plante de cannabis.

Au fost descoperite 42 de plante de cannabis, în diferite stadii de creştere şi vegetaţie, care asigurau obţinerea constantă şi continuă a drogurilor, indiferent de perioada anului.

Instalaţia artizanală, compusă din lămpi de iluminat special destinate acestui scop, transformatoare de curent, ventilatoare, termometre şi termostate, asigura condiţii de temperatură, luminozitate şi umiditate propice pentru cultivarea plantelor de cannabis. De asemenea, suspectul amenajase în seră o instalaţie de sonorizare utilizată pentru a stimula creşterea plantelor prin terapie cu muzică.

Cantitatea de plante ridicate este de aproximativ 1,5 kg.

Drogurile în parte erau destinate persoanelor din anturajul suspectului, cealaltă parte fiind comercializată în Cluj –Napoca. Acesta organiza periodic petreceri la care se consumau droguri.

Până în prezent au fost identificaţi şi 7 consumatori care participau la aceste petreceri şi cărora le livra drogurile sau împreună cu care le consuma.

Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore de procurori, iar în urma prezentării la instanţa de judecată, aceasta a emis mandat de arestare preventivă pe o periodă de 29 de zile.

 

Comentarii Facebook