Cuibus: Trebuie uniforme în școli. Părinții cu bani creează FRUSTRĂRI între elevi

 

Șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, consideră că în școli ar trebui introduse uiforme, pentru a nu crea frustrări între elevi.

 

Eu cred că este o mare greșeală că nu avem uniforme. Fiecare școală trebuie să aibă uniforme personalizate, de calitate. Că vor cu pulover, cu sacouri sau cu jeans. Știi că dacă porți emblema de la Racăviță, Bălcescu se va ști că nu ești de la orice școală.

 

În plus este o concurență nu tocmai corectă între părinți, în privința posibilităților financiare. În special la domnișoare, la clasele mari. Nu toată lumea își permite să dea foarte mulți bani. Dacă sunt uniforme, nu ar apărea această concurență care creează frustrări. 

 

Cele mai mari probleme în ziua de azi le avem cu părinții cu posibilități financiare, care consideră că tot li se cuvine. Mulți dintre cei care au ajuns pe anumite poziții și care nu au muncit pentru a ajunge acolo consideră tot li se cuvine”, a explicat Valentin Cuibus la emisiuea Știri de Cluj LIVE (VEZI AICI înregistrarea la minutul 15.50). 

 

Moderatorul emisiunii, Delia Cărbune, l-a întrebat pe șeful ISJ Cluj dacă sunt cazuri în care profesorii au reclamat că părinții au cerut note mai mari pentru copiii lor: ”Da. Ei consideră că fiul sau fiica lor trebuie să ia notă mare, chiar dacă nu merită și este o catastrofă. Poate nu o catastrofă, dar trebuie să primească șapte. Eu îi felicit pe cei care dau copiilor nota șapte, dacă merită. Nu contează cine e mama, tata și bunicu, pentru că nu îl ajuți cu nimic. Sunt destui care merg și cer note mai mari. Se vede apoi la examen, iar părinții au șocuri. Vin și spun că nu înțeleg ce s-a întâmplat pentru că fiul lor era de zece”, a mai spus Cuibus.

 

Cele mai mari probleme sunt la școlile din zona centrală a Clujului.

Comentarii Facebook