Cuib cu trei pui de barză la Cluj! E un semn bun - FOTO


Un clujean a fotografiat un cuib cu trei pui de la barză la Sâmboleni, județul Cluj. Localnicii consideră că acesta este un semn bun și că  recoltele vor fi bune (foto: Alexandre Alexandru Lacaille).

Barza este un simbol al regenerării, bunăstării, fertilității și belșugului. Barza reprezenta în credințele vechi, ca orice pasăre călătoare, sufletul strămoșilor și era un vehicul al celor din lumea de dincolo ale căror suflete reveneau pe pământ alături de ea. 

Berzele iubesc anotimpurile calde și revin la început de primăvară – când natura renaște.

Legenda că în ciocul berzei sunt aduși bebeluși a apărut în Germania, în secolul al XIX-lea. Totul ar putea avea legătură cu perioada de migrație a berzelor care durează cam nouă luni, la fel cu perioada de sarcină a femeii.

În Egiptul antic, berzele erau văzute ca reprezentări ale sufletului, iar în mitologia greacă barza era pasărea ce fura copii și îi ducea departe.

Pentru chinezi, berzele sunt aducătoare de noroc și prosperitate, deoarece le consideră păsări foarte inteligente care profită de oportunități și se descurcă excelent pentru a obține ceea ce vor.

În America de Nord, în vremea coloniștilor, aceștia au observat că berzele își făceau cuiburi cu frunze de arțar. De atunci, frunzele de arțar și berzele au rămas simboluri ale iubirii.

Despre acela care vedea mai multe berze la început de primăvara, se spunea că „va face multe care de porumb” sau că îi va merge bine, conform editiadedimineata.ro.

Comentarii Facebook