Cu geamul deschis și cu muzica tare, pe străzile din centrul Clujului! Merită o amendă șoferul „șmecher”? - VIDEO


Un șofer clujean a fost surprins circulând pe strada Victor Babeș din Cluj-Napoca, cu muzica dată la maxim. Cei care ascultă muzică cu volumul la maxim și geamurile deschise sunt pasibili de amenzi, mulți șoferi „șmecheri” nu știu însă acest lucru.

O grămadă de conducători auto, în special tineri, obișnuiesc să șofeze cu muzica dată foarte tare. Să zicem că ai o mașină cu un sistem audio de înaltă calitate pe care ai plătit câteva mii bune de euro și conduci liniștit în timp ce muzica bubuie în boxe. Întâmplarea face ca tocmai atunci să fii oprit de un polițist rutier care să-ți strice buna dispoziție cu o amendă pentru faptul că asculți muzica prea tare. Poate să facă asta sau este doar un exces de zel?

Răspunsul este da, poți primi între 4 și 5 puncte amendă pentru că șofezi cu muzica dată prea tare pe baza articolului 100, aliniatul 1, punctul 10 din Codul Rutier. Cum punctul de amendă este 145 de lei, vorbim de o sumă cuprinsă între 580 și 725 de lei.

Constituie contravenții și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni efectuarea de către conducătorul unui vehicul a unor activități de natură a-i distrage atenția de la conducere ori folosirea instalațiilor de sonorizare la un nivel de zgomot care afectează deplasarea în siguranță a lui și a celorlalți participanți la trafic”.

Culmea este că mașina de poliție a trecut chiar pe lângă șoferul care avea discoteca în mașină, fără a-i atrage atenția.

Comentarii Facebook