Csibi Barna, cercetat disciplinar dupa ce l-a spanzurat pe Avram Iancu - VIDEO


Seful ANAF, Sorin Blejnar, a anunta ca Csibi Barba va fi cercetat disciplinar dupa ce a spanzurat un manechin cu chipul lui Avram Iancu la Miercurea Ciuc.

Csibi Barna este functionar public si lucreaza la Directiei Finatelor Publice a judeţului Harghita si a fost mutat disciplinar, timp de 6 luni, la Directia Finante din Abrud, judetul Alba.

"Art. 3 lit. b), din Legea nr. 7/2004, republicata, privind Codul de conduita a functionarilor publici, stabileste ca, printre principiile care guverneaza conduita profesionala a functionarilor publici se numara si prioritatea interesului public, principiu conform caruia functionarii publici au indatorirea de a considera interesul public mai presus decât interesul personal, in exercitarea functiei publice. De asemenea, art. 7 din aceeasi Lege nr. 7/2004, "Loialitatea fata de autoritatile si institutiile publice" dispune: (1) Functionarii publici au obligatia de a apara in mod loial prestigiul autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea, precum si de a se abtine de la orice act ori fapt care poate produce prejudicii imaginii sau intereselor legale ale acesteia", se arata in comunicatul ANAF.

Csibi Barna este liderul gruparii extremiste Garda Secuiasca din Miercurea Ciuc, si a spanzurat in 14 martie un manechin cu chipul lui Avram Iancu.

Parchetul de pe langa Tribunalul Harghita s-a autosesizat in acest caz.

 

Citeste si...

Avram Iancu, spanzurat la Miercurea Ciuc de liderul gruparii extremiste Garda Maghiara! - VIDEO

Comentarii Facebook