Cruzime greu de imaginat, din partea unor clujeni: „Au lăsat păsările în agonie la propriul balcon/Intervin jandarmii și pompierii” - VIDEO


Mai mulți porumbei răniți au agonizat zile bune în plasa de la balconul unui imobil situat chiar în centrul Clujului. Păsările au fost lăsate să moară de epuizare, lucru care proprietarilor nu li s-a părut greșit, potrivit Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB.

Un trecător a observat câțiva porumbei prinși într-o plasă de protecție de lângă acoperișul unei vile și i-a contactat pe voluntarii de la OPMCB. La acest caz a intervenit atât Jandarmeria Cluj, cât și cei de la ISU Cluj. Ce au găsit autoritățile este greu de descris. 

Păsări lăsate să agonizeze și sa moara de epuizare în centrul Clujului în plasa de la balcon. Proprietarilor li se părea în regulă. 

A ajuns la noi apelul disperat al unui trecător care a observat câțiva porumbei prinși într-o 

plasa de protecție de lângă acoperișul unei vile. Au fost anunțate și autoritățile competente de către trecător și în scurt timp un echipaj de jandarmi a ajuns la locație, asigurând permisiunea ca pompierii sa poată acționa. 

S-A ÎNCERCAT CONTACTAREA POLIȚIEI ANIMALELOR. AU INTERVENIT JANDARMII ȘI POMPIERII 

Protecția animalelor nu era de găsit. Din nou. Cu toate că polițiștii care au preluat apelul au făcut tot ce ținea de ei, structura specializată nu a intervenit. Așteptăm de acum sa ne demonstreze contrariul, așteptăm…   

Mulțumim pentru implicarea exemplară Jandarmeria Cluj și ISU Cluj! Au fost la înălțime la propriu și la figurat.

PĂSĂRILE AU AGONIZAT ZILE SAU CHIAR SĂPTĂMÂNI 

Ce au găsit pompierii sus este greu de descris pentru o minte normală. 3 porumbei erau efectiv mumificați și parțial mâncați de pradatori.  

PEDEAPSA DE LA 2 la 7 ANI. CAZUL A FOST TRANSMIS POLIȚIEI 

Tipul de plasă de protecție folosit era unul ilegal, se pare ca a fost achiziționat de pe un site de profil, era fabricată din material textil. 

Este de înțeles scopul utilizării acesteia pentru protecția locuinței fata de intrarea păsărilor, însă este absolut revoltător modul în care cel puțin 3 familii din acea curte au asistat cu o indiferență sadică la agonia animalelor. Fapta reprezintă cruzime împotriva animalelor și se pedepsește cu închisoare de până la 7 ani”, transmit cei de la Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB.

Comentarii Facebook