Miercuri 24 Aprilie

Criza de medici si asistenti in spitale clujene! Trebuie 1.400 de persoane


Presedintele Sanitas Cluj, Stefan Roman, a declarat ca spitalele clujene se confrunta cu un deficit de 1.400 de persoane, din care jumatate sunt asistenti medicali.

Sindicalistii se plang ca persoanele care lucreaza acum in sistem sunt supraincarcate, lucru care ar putea duce la un val si mai mare de plecari la munca in strainatate.

"Am constatat un deficit major de personal in sistemul sanitar din judetul Cluj, de peste 1400 de persoane, peste 15 la suta, din care circa 700 asistenti medicali, 300 medici de diverse specializari, iar restul infirmiere, bio-chimisti, biologi, ingrijitoare curatenie. Normal ar fi trebuit sa fie cam 8.700. incarcatura pe angajatii ramasi este enorm de mare si nu se mai pot asigura serviciile medicale la standarde de calitate. Guvernul si Ministerul Sanatatii sunt vinovati pentru aceasta situatie. Guvernul ar fi trebuit sa deblocheze posturile din sistemul sanitar. Principala cauza a plecarilor din sistem este salarizarea, care nu e atractiva deloc, astfel incat s-a ajuns ca numarul celor care emigreaza sa fie din ce in ce mai mare. Daca situatia va continua si vor emigra tot mai multi medici si asistente, ne vom trezi ca unitatile sanitare vor fi depopulate de specialisti", a declarat Stefan Roman.

Sindicalistii clujeni vor cere Guvernului si Ministerului Sanatatii deblocarea posturilor si renuntarea la prevederea potrivit careia se angajeaza o persoane numai daca alte sapte pleaca din sistem.

Comentarii Facebook