Criteriile de înălțime și interzicerea tatuajelor sunt eliminate din admiterea la școlile din cadrul MAI


Ministerul Afacerilor Interne precizează că a fost eliminat criteriul de înălțime a candidaților pentru admitere.

Ministerul Afacerilor Interne precizează că, prin introducerea traseului aplicativ la admitere, se verifică aptitudinile fizice ale candidaților prin parcurgerea a 11 elemente de dificultate într-un timp de maximum 2 minute și 25 de secunde.

Una dintre consecințele introducerii acestei noi modalități de testare a calităților fizice este eliminarea criteriului de înălțime.

În aceste condiții, parcurgerea noilor probe impune candidaților o anumită statură sau calități fizice deosebite pentru terminarea traseului aplicativ în timpul menționat”, anunță MAI, într-un comunicat de presă, postat pe site-ul instituției.

Conform giurgiuveanul.ro, o altă modificare prevede ca persoanele care vor candida la școlile pentru subofițeri – pompieri sau care participă la concursurile organizate pentru posturile vacante din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) sunt exceptate de la interdicția de a avea semne particulare sau tatuaje neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară.

Comentarii Facebook