Cristian Pomohaci a primit o veste nedorită. S-a terminat totul pentru el

 

Fostul preot Cristian Pomohaci a fost caterisit definitiv din Biserică, conform unei decizii a Consistoriului Mitropolitan.

 

Hotărârea Consistoriului Mitropolitan este definitivă şi irevocabilă.

 

Fostul preot Cristian Pomohaci a plecat joi de la judecată Consistoriului Mitropolitan după 7 ore, evitând presa și pe susținătorii lui, înainte să afle verdictul pronunțat în ceea ce-l privește, potrivit Agerpres.

 

Cristian Pomohaci este pentru a doua oară în faţa superiorilor, după apelul pe care l-a făcut la Mitropolia Ardealului. Reprezentanţii instituţiei ar trebui să anunţe dacă el poate reveni în rândul preoţilor. Pomohaci a fost caterisit în iulie, în urma unui scandal sexual cu un minor.

 

Membrii Consistoriului Mitropolitan încă deliberează, după ce l-au ascultat pe fostul preot. Surse din Mitropolia Ardealului au precizat că decizia Consistoriului Mitropolitan de la Sibiu poate fi comunicată în cel mult trei zile de la data judecății. Cel mai probabil, în cursul zilei de vineri va fi făcut public verdictul în ceea ce-l privește pe Cristian Pomohaci, au adăugat sursele.

 

Decizia Consistoriului urmează să fie comunicată Sinodului de la Mitropolia Ardealului și apoi va fi făcută publică. Dacă nu va fi primit înapoi în preoție, Cristian Pomohaci mai are o cale de atac la București.

 

Preotul a fost înregistrat în timp ce îi cerea favoruri sexuale unui minor iar înregistrarea a apărut în presă.

Comentarii Facebook