Cristian Danileț, exclus a treia oară din magistratură


Judecător Cristian Danileț a fost exclus din nou din magistratură, acum pentru exercitarea funcției cu gravă neglijență.

HOTARÂRE Cu majoritate, Admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj. În baza art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II a din acelaşi act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cu opinie separată în sensul respingerii acţiunii disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza II a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, ca neîntemeiate”, se arată în decizia Secției pentru judecători a CSM din 20 iulie 2022.

În decembrie 2021, Danileț a fost exclus din magistratură prima dată, pe motiv că a postat clipuri pe TikTok sau YouTube, în timp ce tăia gardul viu sau făcea exerciții de karate. motivul invocat atunci a fost că ”manifestările aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu”.

În luna mai 2022, Cristi Danileț a fost dat afară din nou, pe motiv că face parte dintr-o formațiune politică. Judecătorul este membru activ în două ONG-uri care au criticat activitatea partidelor de guvernământ, lucru incriminat de CSM.

Comentarii Facebook