Miercuri 17 Aprilie

Criminalii de la Cornesti, condamnati la 18 ani de inchisoare pentru ca si-au strangulat si incendiat vecinul


Cei doi clujeni, care si-au omorat un vecin, strangulandu-l cu sireturile de la adidasi, dupa care i-au dat foc, au fost condamnati.

 

Autorul crimei din 9 septembrie 2011 este Dumitru Pop, de 23 de ani, condamnat de judecatori la 18 ani de inchisoare, iar complicele acestuia, Marian Sergiu, de 21 de ani, a fost condamnat la 16,8 ani de inchisoare.

 

Crima de la Igritia i-a socat si pe politistii clujeni: "L-au strangulat cu sireturile de la o pereche de adidasi" VIDEO

 

Anchetatorii au declarat pentru Stiri de Cluj ca intre victima, Andrei Kurthy, de 18 ani, si principalul suspect, Dumitru Pop, exista un conflict mai vechi. Tanarul a fost omorat pentru un motiv incredibil: i-ar fi spart criminalului geamul de la masina.

Sergiu Marian a incercat sa aplaneze conflictul si l-a chemat pe Andrei Kurthy, in data de 9 septembrie, la domiciliul lui Dumitru Pop, dar acolo a izbucnit un nou conflict si acesta l-a omorat prin sufocare.

"A fost strans de gat si pentru a se asigura ca a murit l-au dus in beciul blocului si l-au lovit in cap cu o ranga. A doua zi,in 10 septembrie, l-au dus in satul Igritia, intr-o poienita izolata, si au dat foc cadavrului", a spus un anchetator.

Cei doi criminali au fost obligati de instanta sa ii plateasca rudelor victimei despagubiri in valoare de 80.000 de euro.

Decizia poate fi atacata cu recurs.

Comentarii Facebook