Creștere alarmantă a numărului de gravide minore. Aproape 300 de minore au rămas însărcinate în Cluj, în 2020, din cauza proxeneților


Tot mai multe minore devin mame! Realitatea îngrijorătoare este scoasă la iveală de un raport al Avocatului Poporului. Aproape 300 de adolescente din Cluj au rămas însărcinate doar în 2020.

Aproape 300 de fete însărcinate în Cluj, doar în 2020

Multe dintre adolescente devin mame după ce sunt racolate de proxeneți și obligate să întrețină relații sexuale cu diverși indivizi pentru bani.

Nu mai puțin de 277 de minore din județul Cluj au rămas însărcinate în anul 2020, se arată într-un raport al Avocatului Poporului, în urma unei anchete realizate în luna aprilie a acestui an.

Poliția a reușit însă să depisteze doar 50 dintre bărbații care au profitat de naivitatea copilelor pe care le-au corupt, apoi le-au trimis să întrețină relații sexuale pentru bani cu diverși bărbați, atât în județul Cluj, cât și în județul Mureș.

Proxeneții au racolat fete minore și în 2021

Un ultim caz de racolare de adolescente, forțate ulterior să se prostitueze a fost anunțat de DIICOT Cluj în data de 17 iunie 2021. Unul dintre proxeneți are 76 de ani și este acuzat că inclusiv el a întreținut raporturi secuale în repetate rânduri cu o fata minoră,  Inclusiv clienții care preferau copile pentru partide de amor contra cost erau șantajați. Actul sexual era de multe ori filmat, iar ulterior bărbaților li se cerea bani pentru ca imaginile compromițătoare să nu fie făcute publice.

Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii decemrbei 2020, un bărbat de 35 de ani ar fi racolat o minoră, în scopul obligării acesteia la practicarea prostituției, în județele Mureș și Cluj.

Bărbatul ar fi fost sprijit de alți 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 76 de ani, care ar fi transportat minora la locații stabilite, în vederea practicării prostituției. Totodată, acesta ar fi profitat de locurile retrase folosite și de faptul că unii clienți ar fi avut vârste avansate și le-ar fi sustras bani sau bunuri, prin violență.

În județul Cluj, numai în 2020, au fost raportate 277 de minore însărcinate

Din analiza informațiilor și a documentelor reiese că, la nivelul județului Cluj au fost înregistrate, în anul 2020, 277 de cazuri de minore însărcinate. Totodată, în aceeași perioada, au fost deschise, un număr de 50 de dosare având că obiect infracțiunea prevăzută de art 220 Cod penal (act sexual cu un minor n.r.) cu victime de sex feminin" se arată în raportul Avocatului Poporului.

Fenomenul copiilor care nasc copii este extrem de grav, arată sursă citată care a precizat că există o corelație direct între vârstă precoce a mamei, care înseamnă și o dezvoltare emoțională, dar și socială încă incompletă, și lipsa accesului la educație sanitară și la servicii medicale constante.

România ocupă primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul mamelor minore. Un sfert (23%) dintre tinerele românce nasc înainte de a împlini 18 ani.

În 2018, 8.261 de fete cu vârstă cuprinsă între 10 și 17 ani au devenit mame, iar 725 au trecut prin această experiență înainte de vârstă de 15 ani, potrivit informațiilor Eurostat.


Comentarii Facebook