Creste numarul producatorilor in piata volanta din P-ta 14 Iulie


Numarul producatorilor care isi desfasoara activitatea in piata volanta deschisa in Piata 14 Iulie a crescut fata de prima editie.

"Daca saptamana trecuta erau 31 de producatori, ieri, 30 august 2011, s-au prezentat in piata volanta organizata in Piata 14 Iulie din cartierul Grigorescu 37 de producatori. Media de vizitatori pe ora a fost de peste 500 de persoane. Clujenii, obisnuiti cu preturile mici si calitatea superioara a legumelor si a fructelor de sezon au cumparat peste 10 tone de marfa. Cele mai cumparate produse au fost rosiile (2,5 tone),  vinetele (1 tona) si cartofii (800 kg)", precizeaza reprezentantii Primariei Cluj-Napoca.

Piata volanta din cartierul Grigorescu a fost deschisa in 23 august.

In paralel au mai fost deschise piete volante la Sala Sporturilor si in cartierul Gheorgheni, la capatul liniei 3.

"In piata de la sala sporturilor au fost peste 100 de producatori agricoli ai au vandut produse romanesti celor circa 3000 de clujeni.

Concurenta, datorata numarului mare de producatori, s-a reflectat in preturile mult scazute practicate de acestia. De exemplu, kilogramul de rosii a putut fi achizitionat la pretul de 1 leu iar pretul castravetilor si a conopidei a inceput de la 1 leu/kg. Cel mai vandut produs au fost rosiile romanesti. Clujenii au cumparat acest produs in cantitate mare, profitand de pretul mic al produsului si de calitatea superioara a acestuia", au mai preecizat oficialii municipalitatii.

Pietele volante sunt deschise in aceasta saptamana joi, 1 septembrie 2011, intre orele 15.00 – 19.00 - Str. Unirii, capat linia 3, Gheorgheni si sambata, 3 septembrie 2011, orele 7.00 - 15.00, pe platoul Salii Sporturilor.

Comentarii Facebook