Copilul dispărut în Florești, fotografiat când își cumpăra o bere - FOTO


Copilul de 13 ani dispărut din Florești, miercuri, 27 ianuarie, a fost reperat în mai multe puncte ale orașului. 

Lucian Marian Pleșa a fost plecat în ultimele zile la bunica lui, iar miercuri a revenit acasă, în Florești. În jurul amiezii, acesta i-a spus mamei sale că merge până la magazin să își cumpere o ciocolată, dar nu s-a mai întors. Mama băiatului a sesizat poliția și s-a declanșat căutarea acestuia.

WhatsApp Image 2021-01-28 at 15.43.46 (1).jpeg

Anchetatorii au urmărit orice pistă. Pe camerele de supraveghere de la magazin s-a stabilit că minorul și-a luat un pet de bere și nu a cumpărat ciocolată. De asemenea, a fost văzut în autobuzul care merge din Florești spre Cluj-Napoca, pe camerele de supraveghere. 

Băiatul dispărut din Florești și-a ascuns urmele

Extrem de versat, Lucian Marian Pleșa și-a închis telefonul și nu a mai putut fi depistat pe baza semnalului. În jurul orei 12.00, joi, 28 ianuarie, acesta și-a deschis telefonul și a fost reperat semnalul undeva în zona Gării Cluj, dar nu a putut fi găsit pentru că l-a închis rapid.

Polițiștii și jandarmii au dus câini de urmă în Florești pentru a-l căuta, dar la scurt timp telefonul a fost din nou deschis, de această dată fiind depistat la Iulius Mall Cluj. Este posibil ca cineva din Florești să îl fi avertizat că lucrurile se complică. Se pare că a discutat și cu cineva din familie și cu o persoană din Satu Mare, unde locuiește bărbatul cu care trăiește mama băiatului. Ultimul neagă că a discutat cu băiatul ceva.

Lucian Marian Pleșa a mai fugit de acasă, fiind găsit ascuns în scara unui bloc, în Făget și într-o rulotă. 

Poliția a oprit căutările cu câinii de urmă.

Mama băiatului spune că l-a sunat, dar telefonul este închis: ”Abia aștept să vină, să fie bine, să știu măcar că e bine. Gândul că n-a mâncat, numai 3 lei 50 avea la el și nici nu e îmbrăcat în haine de iarnă. E în adidași și geacă de toamnă și o bluziță cu glugă. Se știe că e frig afară, mai ales cum a fost frigul ăla azi-noapte. Unde a stat peste noapte?”.

Părinții băiatului sunt despărțiți.

Bunicul băiatului spune că acesta e ușor influențabil. ”Aseară l-am căutat, am umblat cu mașina. E mai slab de înger, cu o ciocolată îl cumperi. L-a căutat și tatăl”, a spus acesta.

Comentarii Facebook