Copiii de 7 ani şi bătrânii de 66 au luat cu asalt lacul Tarniţa. S-au întrecut la concurs de înot FOTO

 

Participanţi de toate vârstele s-au întrecut, sâmbătă, la un concurs de înot ce presupunea traversare Lacului Tarniţa din judeţul Cluj. Temperatura apei lacului a fost cuprinsă între 20,5 şi 22 de grade.

La concurs au participat atât copii vârste de 7 şi 8 ani dar şi vârstnici între 61 şi 66 de ani au traversat. Numărul total am participanţilor înscrişi la concurs a fost de 140 de persoane.

Concursul a fost organizat de Asociaţia de înot „Club Orca” care constituie etapă în campionatul Romanian Open Water Swimming Grand Prix fiecare înotător primind câte o medalie de participare la cele două probe, de 1.500 de metri, respectiv de 6.500 de metri.

La concursul de traversare a Lacului Tarniţa s-a înregistrat în acest an un record de participanţi, peste 140, din care 79 au concurat la proba de 1.500 de metri şi 55 la proba de 6.500 de metri. La proba scurtă am avut înscrişi copii de 7 – 8 ani, dar şi persoane vârstnice, între 61 şi 66 de ani. Scopul acestei competiţii este popularizarea înotului, a unui mod de viaţă sănătos. Toţi înotătorii au primit medalii de participare, iar cei clasaţi pe primele trei locuri mai primesc un rând de medalii şi tricouri”, a declarat preşedintele Asociaţiei „Club Orca”, Elefant Laszlo.

La proba de 1.500 de metri, câştigător a ieşit Alexandru Diaconu, component al echipei naţionale de triatlon a României, cu un timp de 17 minute şi 59 de secunde.

Pe ultimul loc s-a clasat un concurent de 66 de ani, care a ajuns la linia de sosire după 54 de minute.

Mi-am îmbunătăţit cu aproape un minut recordul personal pe această distanţă. Sunt mulţumit. M-am pregătit pentru acest concurs cu mai mult timp înainte, chiar şi câte 8 ore pe zi. Sper ca peste patru ani să concurez la Jocurile Olimpice în proba de triatlon”, a spus Diaconu.

La proba de 6.500 de metri au luat startul un număr de 55 de înotători, printre care şi secretarul general al UDMR, Kovacs Peter.

Proba a fost câştigată de Costinel Niţulescu, în vârstă de 15 ani, care a obţinut un timp de o oră şi 26 de minute.

 

 

Comentarii Facebook