Vineri 7 Octombrie

Copiii ar putea fi vaccinați în școli, începând de anul următor


Potrivit secretarului de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, elevii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani se vor putea vaccina la școală, însă se va ține cont de acordul părinților, care este obligatoriu. 

Ministerul Educației a trimis tuturor inspectoratelor școlare o solicitare, care presupune desemnarea unor persoane  care să se ocupe de înregistrarea cadrelor didactice în platforma destinată înscrierii pentru vaccinare.

În cursul săptămânii trecute la sediul Guvernului am avut o întâlnire alături de domnul ministru al Educației, tema principală fiind vaccinarea la grupa de vârstă 12-15 ani. În cazul acestei categorii de vârstă acordul părinților este obligatoriu. Prin urmare, nu excludem o acțiune de vaccinare a elevilor în școli”, a spus Sorin Ion, secretar de stat la Educație.

Însă acțiunea se lovește de reticența multor elevi și părinți, reticență ce provine și de la comunicarea ineficientă a autorităților. Potrivit lui Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, campania de informare pentru vaccinare nu este pe înțelesul copiilor. 

Am observat faptul că de multe ori comunicarea oficială, comunicarea care este factual corectă din partea Guvernului, nu ajunge la elevi. Fie din cauza faptului că sunt folosite canale de comunicare pe care elevii nu le frecventează, fie pentru că mesajele nu sunt adaptate nivelului de înțelegere și de percepție a fiecărui elev în parte”.Comentarii Facebook