Controale de amploare la Cluj-Napoca pentru a preveni răspândirea COVID-19. Câte amenzi au dat polițiștii


Polițiștii clujeni au desfăurat, în aceste zile, o serie de controale de amploare pentru a verifica respectarea măsurilor de pretecție împotriva COVID-19.

În perioada 11-12 octombrie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, a Secţiilor Rurale arondate şi a Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile Ştefan Cicio Pop, poliţişti locali din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au continuat activităţile în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19”, informează IPJ Cluj. 

Asftel, în cele 2 zile, au fost legitimate peste 410 persoane, verificate 96 de autovehicule şi 94 de mijloace de transport în comun. 

De asemenea, au fost verificaţi operatori economici din întreg municipiul, o atenție deosebită fiind acordată zonei centrale, străzii Piezișă, mall-urilor, precum și sălilor de evenimente. 

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 237 de sancţiuni contravenţionale.

Pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 au fost aplicate 114 sancţiuni contravenţionale, conform Legii 55/2020. 

Totodată, pentru abateri de la normele de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, s-a impus aplicarea unui număr de 38 de sancţiuni contravenţioane, iar pentru abateri ale normelor rutiere, poliţiştii ruteri au aplicat 81 de sancţiuni. 

La nivelul întregului judeţ, au fost aplicate 141 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 62.000 de lei, în contextul pandemiei de Coronavirus. 


Comentarii Facebook