Miercuri 17 Aprilie

Consiliul Județean Cluj vrea să reabiliteze sistemul de irigații din Turda

 

Consiliul Județean Cluj solicită spirijin Guvernului parlamentarilor clujeni atragerea de fonduri în vederea reabilitării sistemului de irigații din zona de est a judeţului Cluj, regiunea agricolă Turda.

 

Dezvoltarea sistemului de irigaţii într-o zonă importantă din punct de vedere agricol crează bazele reale pentru sporirea producţiilor pe hectar şi asigurarea de cantităţi constante a produselor agroalimentare primare”, susține vicepreşedintele CJ Cluj, Ioan Oleleu.

 

Potrivit acestuia, ”în zona respectivă a existat un sistem de irigaţii, care în prezent nu mai este funcţional, implicit nici o suprafaţă cultivată nu este irigată. Ne propunem dezvoltarea acestui proiect şi implementarea lui în colaborare cu asociaţiile de profil din regiune, unităţile administrativ-teritoriale, precum şi alte entităţi interesate în susţinerea demersului nostru”.

 

Consilierii județeni au avizat miercuri, 17 aprilie, declanlarea demersurilor privind preluarea infrastructurii existente, şi clarificarea situaţiei juridice a unei suprafeţe de teren pe care se află clădirile ce adăpostesc sistemul de pompe pentru irigaţii.

 

Reabilitarea şi dezvoltarea sistemelor de irigaţii în judeţul Cluj reprezintă o prioritate, iar intervenţia Consiliului Judeţean este justificată şi necesară din cauza situaţiei dificile cu care se confruntă producătorii agricoli în urma reducerii nivelului apelor freatice, accentuării fenomenului de secetă şi din cauza scăderii  constante a cantităţilor de precipitaţii căzute în ultimii zece ani, în special în perioadele de vegetaţie maximă a culturilor.

Comentarii Facebook