Miercuri 24 Aprilie

Consiliul Judetean Cluj, condus de Alin Tise, finanteaza indirect trustul Gazeta, trimis in judecata pentru santaj


Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Alin Tise, a fost acuzat de catre jurnalistul Mihai Soica ca sprijina indirect, prin regiile din subordinea CJ Cluj, crima organizata, in speta grupul de crima organizata de la trustul de presa Gazeta.

Acest trust a fost trimis in judecata de catre procurorii DIICOT Cluj pentru santaj si constituirea unui grup de criminalitate organizata.

In cadrul emisiunii Stiri de Cluj LIVE, jurnalistul de ancheta Mihai Soica a prezentat o serie de documente conform carora doua ziare apropiate puterii, Monitorul de Cluj si Gazeta de Cluj, sunt sprijinite financiar cu sume mari de bani de catre Aeroportul International Cluj-Napoca si Compania de Apa Somes, ambele regii fiind subordonate Consiliului Judetean Cluj.

Conform acestor evidente fiscale, trustul de presa Gazeta, a carui presedinte, Liviu Man, a fost trimis, in 2007, in judecata sub acuzatia de santaj prin presa si constituirea unui grup de criminalitate organizata, a primit in primele sase luni ale anului 2011 de la Aeroportul Cluj-Napoca suma de 45.000 de lei, adica 10.000 de euro.

Probele prezentate in cadrul emisiunii au mai aratat ca si Compania de Apa Somes a pompat in conturile trustului de presa, acuzat de santaj, Gazeta de Cluj, aproape 28.000 de lei.

 

Steluta Cataniciu: Sotului meu i s-au cerut 500 de euro pentru a nu aparea in Gazeta de Cluj

 

Mihai Soica a precizat ca, in urma anchetei efectuate de catre el, a descoperit faptul ca cei de la Compania de Apa Somes au cumparat un album scris in limba engleza si care a fost vandut de catre Bum Media SRL, companie care editeaza saptamanalul Gazeta de Cluj.

Jurnalistul de la EvZ l-a mai acuzat pe Alin Tise, presedintele CJ Cluj, dar si pe directorii de la Aeroport si de la Compania de Apa Somes, de sprijinirea unui grup de criminalitate organizata, fapta pedepsita de legea penala cu inchisoare de la 5 la 20 de ani.

La randul lor, cei de la cotidianul Monitorul de Cluj primesc diferite sume de bani de la o fundatie unde Consiliul Judetean Cluj este cofondator. In conturile Curier Pres SRL, care editeaza Monitorul de Cluj, au intrat de la Fundatia Centrul de Dezvoltare Manageriala suma de 7.200 lei, iar de la Compania de Apa Somes, suma de 8.300 lei.

"Gazeta de Cluj este sustinuta din bani publici pentru a terfeli judecatori, procurori, politisti, politicieni, lideri ai unor partide, oameni de afaceri si jurnalisti. Este o complicitate evidenta a celor doua publicatii care au facut zid comun in jurul lui Alin Tise, in momentul in care am decis sa fac publica inregistrarea in care ma ameninta ca ma calca cu masina. In acel moment, acuzatiile scrise de dl. Tise au fost preluate ad-literam de cele doua publicatii care, fara o minima deontologie profesionala, au publicat in paginile lor, fara a cere si parerea celuilalt, ideile domnului presedinte de la CJ Cluj".

Jurnalistul Mihai Soica a cerut sesizarea autoritatilor abilitate, in spesta procuratura, pentru a ancheta aceste legaturi dintre regiile subordonate de CJ Cluj si Gazeta de Cluj, precum si legatura dintre acest saptamanal acuzat de santaj si presedintele CJ Cluj, Alin Tise.

 

Acuzatiile au fost lansate in emisiunea Stiri de Cluj LIVE de joi seara, 26 ianuarie, de la ora 19.00. Invitatii, consilierul judetean Pop Teodor Puscas, si consilierul local Steluta Cataniciu, s-au declarat socati de faptul ca CJ Cluj finanteaza un trust de santaj. "Voi solicita in Consiliul Judetean Cluj o ancheta pentru a se vedea la cum au folosit regiile banii de reclama si cum se poate ca un ziar acuzat de sanataj, Gazeta de Cluj, sa primeasca fonduri", a spuspop teodor Puscas.

 

VEZI AICI INTREAGA EMISIUNE

Comentarii Facebook