Vineri 30 Septembrie

Consiliul elevilor din Cluj, REACȚIE inteligentă, după UMILIREA elevului de 7 ani: DEMISIA și dosar ...

 

Consiliul Județean al Elevilor Cluj a avut o reacție de lăudat în urma înregistrării difuzate de Știri de Cluj, în care se aude cum profesoara Monica Chiorean umilește și terorizează un elev de 7 ani, din clasa întâi.

 

Consiliul denunță comportamentul trivial al învățătoarei  Monica Chiorean de la Liceul de Muzică "Sigismund Toduță" din Cluj-Napoca. Aceasta a adresat injurii și apelative jignitoare unui elev de-al său din clasa întâi, lucru care poate fi dovedit printr-o înregistrare.

 

Este inadmisibil ca învățământul românesc să se confrunte cu nenumărate abuzuri asupra elevilor şi încălcări ale drepturilor acestora de către cadre didactice. Maltratarea elevului din înregistrare de către cadrul didactic Monica Chiorean reprezintă un exces de autoritate ce poate conduce la efecte grave asupra personalităţii şi formării elevului. Acest abuz dovedeşte faptul că elevii nu sunt consideraţi parteneri ai actului educaţional, ci sunt învăţaţi să se subordoneze, să se conformeze, să le fie frică de dascăli, de note și de ceea ce nu ştiu.  Aceşti elevi, învăţaţi să îşi umilească colegii, să se supună, se fie îngroziţi să îşi apere principiile sunt departe de a fi educaţi într-un spirit democratic sau cel puţin civilizat, ceea ce doveşte că sistemul educaţional românesc continuă să promoveze nonvalori şi să formeze generaţii de persoane care nu vor fi capabile să îşi exercite şi apere drepturile. În urma abuzului înfăptuit de doamna Monica Chiorean, Consiliul Judeţean an Elevilor Cluj solicită demiterea cadrului didactic”, precizează Vladian Mușat, președintele Consiliului Județean al Elevilor Cluj..

 

În acest sens, Consiliul Județean al Elevilor Cluj îi îndeamnă pe părinții elevului vătămat să  intenteze o plângere penală împotriva învățătoarei Monica Chiorean, sub acuzarea de abuz în serviciu, șantaj și hărțuire a minorului fără capacitate de exercițiu.

 

Vom avea o întalnire cu conducerea școlii pentru a cere clarificări cu privire la acest caz. Totodată, încurajăm elevii și părinții să sesizeze toate cazurile asemănătoare de abuz din partea cadrelor didactice sau în cazuri în care elevilor nu le sunt respectate drepturile în mediul școlar”, a declarat Vladian Mușat, președintele Consiliului Județean al Elevilor Cluj.

Comentarii Facebook