Conflict la un centru comercial din Mănăștur din cauza priorității la casele de marcat. Clujeancă: „Nu se respectă mamele cu copii”


Femeile gravide și cei însoțiți de copii de până în cinci ani au prioritate la ghișee, case de marcat și casierii, atât la stat, cât și la privat. O clujeancă se plânge pe comercianții unui centru comercial din Mănăștur pentru că nu ar respecta legea.

„Nu se respectă prioritatea pentru mamele cu copii sub cinci ani, în niciun magazin din Winmarkt (Big) Mănăștur”, a sesizat clujeanca Primăriei Cluj.

Autoritățile locale spun că nu pot interveni în această situație: „Vă recomandăm să vă adresați conducerii magazinului. Fiecare unitate își stabilește regulamentul de ordine interioară”. 

Instituțiile publice, dar și firmele private sunt obligate de noua lege să afișeze la fiecare ghișeu sau casă de marcat, un anunț prin care să atenționeze oamenii că trebuie să le ofere prioritate femeilor gravide și adulților, care au alături de ei un copil mai mic, de până la cinci ani. Instituțiile trebuie să implementeze noile cerințe în cel mult șase luni. În cazul în care nu vor fi respectate, amenzile pornesc de la 200 de lei și pot ajunge până la zece mii de lei. Și cei care vor abuza de locurile speciale de parcare pentru părinți, ar putea fi amendați cu sume curprinse între 2.000 și 10.000 de lei.

Comentarii Facebook