CONDAMNARE! Suporterul U Cluj care i-a dat cu scaunul în cap unui jandarm, condamnat la închisoare


Ovidiu Vidrean, suporterul U Cluj a fost condamnat după ce i-a dat cu un scaun în cap unui jandarm la meciul cu Hermannstadt, din 9 iunie 2019. Sentința dură  cu executare a venit după ce acesta nu și-a recunoscut vina. 

Vidrean l-a lovit cu un scaun rupt din cele de pe stadion în cap pe jandarmul Vasile Soroși, care nu purta cască pentru că era din echipa de negociatori. Scaunul a fost aruncat din tribună și l-a nimerit în cap pe jandarm. Acesta a căzut inconștient la pământ, într-o baltă de sînge. Ovidiu Vidrean, suporterul U Cluj, a fost condamnat la 7 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj sub forma tentativei de omor. 

Ovidiu Vidrean, suporterul U Cluj condamnat la închisoare, este obligat să achite ”în favoarea părţii civile suma de 3.000 euro sau echivalentul în lei, la cursul BNR din ziua efectuării plăţii, cu titlu de daune materiale şi suma de 15.000 euro, sau echivalentul în lei la cursul BNR din ziua efectuării plăţii, cu titlu de daune morale”, precizează judecătorul de la Tribunalul Cluj.

Ovidiu Vidrean, suporterul U Cluj condamnat la închisoare, trebuie să achite și Spitalului Militar de Urgenţă ”Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca, constituit parte civilă, suma de 4.731,14 lei, reprezentând valoarea prestaţiilor medicale acordate jandarmului, dar și Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj suma de 1.405,32 lei, reprezentând valoarea prestaţiilor medicale acordate victimei.

Instanța a dispus confiscarea sumei de 260,07 lei de la suporterul Ovidiu Vidrean, reprezentând  contravaloarea scaunului de plastic cu picior metalic, folosit de inculpat la comiterea infracţiunii, şi care nu i-a aparţinut inculpatului, iar aparţinătorul nu a cunoscut scopul folosirii lui. 

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Firul evenimentelor de la meciul  cu Hermannstadt

Un suporter a intrat pe teren aproape de finalul meciului, în minutul 88, dar forțele de ordine ale stadionului au reușit să îl prindă. În acel moment, un bărbat, care purta o vestă pe care scria organizator, l-a lovit cu piciorul în cap pe cel care a intrat pe teren. Suporterii U Cluj au coborat din peluza si au intrat pe suprafața pentru a-i lua apărarea suporterului.

Atunci, jandarmii au intervenit și i-au respins pe ultrași spre tribuna, folosing gaze lacrimogene. Un jandarm a fost lovit in cap cu un scaun rupt și aruncat din peluză. Jandarmul a căzut pe jos, după cum se vede și în imaginile din linkul de mai jos. Ambulanța a intervenit si acesta a fost dus la spital.

Analizând faza putem specula că forțele de ordine ale stadionului ar fi putut aplana conflictul, dacă suporterul nu era lovit și era evacuat în peluză.

De asemenea, au lipsit mediatorii de conflicte, oameni din partea clubului de care suporterii ascultă. Spre exemplu, pe Bulevardul Eroilor, unde s-au adunat suporterii înainte de meciul din 9 iunie 2019, galeria a fost condusă de cunoscutul RJ, care a calmat spiritele și a purtat discuții cu jandarmii, în momentul în care suporterii au început să spargă sticle pe pietonală. RJ i-a calmat rapid și lucrurile au intrat în normal, cu toate mulți suporteri băuseră. 

Vezi AICI imagini cu bătaia

Comentarii Facebook