Comuna Floresti si-a triplat locuitorii. Localitatea a depasit Campia Turzii, Huedin si Gherla


Comuna Floresti a reusit performanta de a-si tripla populatia fata de recensamantului din 2002 si sa depaseasca orasul Huedin si municipiile Gherla si Campia Turzii.

Astfel, comuna Floresti are 13.882 locuinte si 22.189 persoane, fiind urmata de Apahida cu 5.127 locuinte si 10.398 persoane, potrivit recensamantului 2011.

Comuna Floresti a reusit sa depaseasca orase precum Campia Turzii, care are 9.576 locuinte si 22.157 persoane, Gherla cu 8.492 locuinte si 20.440 persoane si orasul Huedin, care are in urma recensamantului 3.720 locuinte si 10.146 persoane.
   
"Conform datelor recensamantului din 2011, ne-am triplat numarul de populatie si avem mai multi locuitori decat municipiile Gherla si Campia Turzii si orasul Huedin, si astfel ca suntem indreptatiti sa trecem la statutul de oras. Acest lucru presupune insa cresterea impozitelor percepute populatiei astfel ca vom ramane comuna cel putin inca doi - trei ani. Mai trebuie sa ne finalizam si proiectele de dezvoltare rurala. Triplarea populatiei, dar si a numarului de locuinte sunt in stransa legatura cu apropierea de Cluj-Napoca, foarte multi locuitori ai comunei lucrand in municipiul resedinta de judet", a declarat Ioachim Vancea.

 

Vezi mai jos cati locuitori sunt in Cluj-Napoca...

Cati locuitori sunt in Cluj-Napoca si in judet. Recensamantul s-a terminat

Comentarii Facebook