Comparație între traficul din Cluj și cel din București! Unde vi se pare cel mai aglomerat? Clujenii au decis deja


Clujenii cred că în orașul de pe Someș a devenit mai aglomerat ca la București, problema fiind lipsa investițiilor în infrastructură și comasarea tuturor construcțiilor noi în cartierele și așa aglomerate.  

”Voi cum vă descurcați cu aglomerația? Mă refer la faptul ca mai avem puțin și ajungem un mini București. Oriunde mergi trebuie să stai la coadă sau să dai din coate să te strecori, inclusiv pe străzi e foarte multă lume/mașini. Să nu mai vorbesc de trafic...

Sunt vinitura, recunosc, dar sunt în Cluj de prin 2010, iar atunci nu era așa multă lume, era mai ”respirabil” și mai suportabil orașul, acum parcă e efectiv prea aglomerat.

Doar pe mine mă deranjează asta?

Chiar sunt curios, mai ales mă-ntreb cum se descurcă cei ce stau în Floresti și trebuie să facă naveta zilnic”, a întrebat un clujean, pe platforma Reddit.

Majoritatea au recunoscut că e greu să te descurci cu traficul din Cluj. De vină sunt aglomerarea construcțiilor în aceleași zone și asa pline, dar și lipsa extinderii orașului cu drumuri noi, cartiere noi, centuri ocolitoare. Clujul s-a ”umflat” prea tare și administrația Boc s-a mulțumit să vopsească străzi existente, pentru a masca faptul că nu se face de fapt dezvoltare. 

Clujenii au spus că acum orașul e mai aglomerat ca Bucureștiul. 

”Lucrez remote. Dacă am de ieșit cu mașina, o fac de regula în intervalul 10-15, sau seara după 19. Evit pe cât posibil intervalul 16-19 și dimineața 7-9”.

”Clujeanca a treia generatie aici. As pleca dacă nu era locuința în Cluj. Normal ca mă deranjează, dar ma gandesc logic că asta e firul lucrurilor. Locuri de muncă, posibilități de dezvoltare, școli, spitale, și mai ales siguranță! Am fost în alte zone ale țării și am avut pentru data frica ca o sa fiu jefuită. Oamenii vin aici ca e bine. Dacă tâmpiții de la conducere au ales sa înghesuie locuințe în orice crăpătură și să ignore dezvoltarea în restul țării asta e rezultatul. Mi-e dor de Clujul din trecut (până în 2014) dar sa fim sincer, peste tot în lume lucrurile merg prost”.

”Da, e o aglomerație pe străzi de atunci când treci pe lângă o stație de bus se lovesc de tine 15 oameni simultan? Nu-s doar mașinile. Mai enervant mi se pare lumea de pe stradă. Și crede-mă în București nu e atât de multă lume pe stradă încât să te lovești de ei. Plus că au trotuare mult mai largi ca în Cluj. Nu știu, eu umblu doar pe jos și jur că de vreo 2 ani devine mai insuportabil decât aglomerația din bus, asta și pentru ca merg pe jos tocmai ca sa evit aglomerația”.

”Fără a face comparații inutile, vă recomand să treceți prin Brașov. Veți vedea multe giratorii, bulevarde largi și sensuri unice, pasaje, semafoare sincronizate și mai presus de toate CENTURA. Asta înseamna dezvoltare. La Cluj avem desene pe asfalt și închidere de străzi, fără centură și fără vreo soluție în viitorul apropiat. Stăm în trafic amăgindu-ne că așa este normal într-un oraș în dezvoltate. Fals”.

”De 5 ori am fost la București anul asta, nu a fost așa aglomerat ca Clujul, mult mai smooth era traficul. Faptul că conduc ca animalele e altceva”.

Comentarii Facebook