Comisarul Alexandru Mureșan deține o vilă de 300.000 de euro pe care nu a declarat-o

 

Comisarul șef Alexandru Mureșan a fost debarcat de la conducerea IPJ Cluj, după ce s-a descoperit că are o vilă de 300.000 de euro, pe care nu a declarat-o.

 

Serviciul de Informaţii al MAI, SIPI Cluj, a lansat un control fulger acum 2 luni, verificând averea uriașă a lui Alexandru Mureșan, comisarul care a solicitat bani de chirie de la IPJ Cluj pentru că nu deținea nicio locuință în Cluj-Napoca, numai o casă de 10 mp în Cojocna (deține a opta parte dintr-o jumătate de casă de 100 de mp). În realitate, controlul a scos la lumină faptul că Alexandru Mureșan deține o vilă superbă pe strada Pinului 7, din Cluj-Napoca, finalizată, dar care nu apare în declarația de avere a polițistului.

 

Vila de 404 de mp şi are o valoare de peste 300.000 de euro, fiind situată la câțiva zeci de metri de cea a șefului IPJ Cluj, chestorul Ioan Păcurar, care i-a semnat lui Mureșan banii de chirie, deși știa că acesta locuiește în diatmai vila. 

 

Unele surse din IPJ Cluj susțin că Alexandru Mureşan a declarat vila la Primăria Cluj-Napoca, dar apoi a negat acest demers, deși cererea este înregistrată.

 

Cert este faptul că în declarația de avere a lui Mureșan această vilă nu apare.

 

Surse din IPJ Cluj au afirmat că acesta a solicitat ani la rând bani de chirie de la IPJ Cluj, un spor de 50% din salariu (circa 2.500 de lei), pentru că nu avea unde să locuiască, dar în realitate el deținea o casă în Cluj-Napoca, pe strada Pinului.

 

Terenul pe care a fost construită vila a fost cumpărat în 2008, iar construcția a fost ridicată într-un an și jumătate. Valoarea vilei este de circa 300.000 de euro, dar proveniența banilor din care a fost ridicată este un mister. 

 

În 2011, comisarul Alexandru Mureșan a câștigat, cu soţia sa la un loc, 94.600 lei, circa adică 1.800 euro pe lună. Numai ratele la creditul de 300.000 de euro de la BRD erau de 3.000 euro. În aceste condiții, averea comisarului Mureșan este suspect de mare și nejustificată.

 

Pentru aceste nereguli, dar și pentru alte afaceri derulate sub ”umbrela” soții sale, Alexandru Mureșan a fost ”convins” să își dea demisia din funcția de adjunct al șefului IPJ Cluj, fiind numit totuși într-un alt post calduț.

 

TSUNAMI la IPJ Cluj! Adjunctul șefului IPJ Cluj, Alexandru Mureșan, DEBARCAT și mutat la Rutieră

Comentarii Facebook