Miercuri 24 Aprilie

Comercianții clujeni, luați la ”puricat” de polițiști, înaintea Sărbătorilor Pascale. Câte kilograme de alimente s-au confiscat în Mănăștur



Polițiștii clujeni au efectuat, marți, o serie de controale la comercianții de produse din carne şi carne, produse alimentare şi băuturi alcoolice, cu ocazia apropierii sărbătorilor Pascale.

Acţiunea s-a desfăşurat pe raza cartierului Mănăştur, în pieţe, zone în care se practică comerţ în mod uzual, scopul acesteia constând în prevenirea şi combaterea comerţului ilicit şi a evaziunii fiscale. Totodată, acţiunea a vizat şi menţinerea climatului de ordine şi linişte publică în pieţe, zone destinate comerţului, locaţii aglomerate, prin prezenţa activă a forţelor de ordine.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.600 de lei. Majoritatea au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi a H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Totodată, organele specializate au dispus confiscarea a 23 de kilograme de carne de porc şi vită neconformă consumului uman.

De asemenea, poliţiştii au luat măsuri împotriva comerţului stradal neautorizat, ca măsură complementară fiind dispusă confiscarea a 60 de kilograme de fructe.

Comentarii Facebook