Colonia de pe strada Cantonului devine un mic cartier al Clujului. Și-au amenajat curți îngrădite și își parchează mașinile - FOTO


Colonia de pe strada Cantonului arată deja ca un mini cartier. Oamenii și-au încropit casele din materiale reciclabile, iar mai nou în fața colibelor au apărut de-a deptul mici curți, cu locuri de parcare pentru mașini. 

Alberto, de pe strada Cantonului, a îngdărit spațiul public și acum are propria curte, unde își parchează mașina. ”Sunt mai multe astfel de construcții, pentru că pe stradă oamenii deja încep să o ducă mai bine. Sunt mulți care au mașini și chiar fac transport de persoane în Cluj-Napoca”, ne-a relatat un localnic. 

Colonia de pe strada Cantonului se mărește pe zi ce trece. Acum stau acolo sute bde persoane, fiind o adevărată comunitate. Foarte mulți lucrează în Cluj-Napoca și profită de faptul că acolo nu trebuie să plătească deloc chirie, ceea ce îi ajută.

În plus, Primăria Cluj-Napoca le-a făcut un bine și a cumpărate zeci de apartamente în oraș, Apahida și Florești, fin fonduri norvegiene, pe care le-au dat acestor familii, pentru a-i muta de acolo. 

WhatsApp Image 2023-07-06 at 11.13.56 (1).jpeg

Aceste locuințe au fost cumpărate de pe piața liberă și sunt folosite ca locuințe sociale. 

Am alocat acele apartamente locuitorilor de la Pata Rât. Aceste persoane beneficiază și de consultanță, adică ei sunt consiliați astfel încât să învețe să muncească, să învețe să-și plătească cheltuielile, să învețe să comunice, să învețe să trăiască într-o comunitate împreună cu vecinii, astfel încât să nu deranjeze vecinul, și practic colegii de la ADIZMC oferă și acest mentorat și consultanță pentru aceste persoane. În total sunt undeva peste 350 de persoane care au beneficiat de ajutor din partea noastră, adică am reușit să-i mutăm, să-i relocăm de la Pata Rât în altă parte a orașului.

Pe lângă acest ajutor pe care îl dăm avem și o masă caldă pentru pentru copii și școală, adică peste 50 de copii din comunitatea de la Pata Rât sunt transportați în fiecare zi la școală, li se asigură două mese pe zi, li se asigură condiții normale pentru a putea să meargă la școală. Și chiar sunt câțiva copii care a reușit să fie primii din clasă la învățământ”, a declarat Dan Tarcea, viceprimarul Clujului.

Comentarii Facebook