Mai mult loc pentru betoane! Pe strada Universității se taie copacii, în loc să fie scoși și replantați - FOTO


Un copac de pe strada Universității a fost tăiat și s-a ales praful de el, pentru că îi încurca pe muncitorii care se ocupă de ”betonarea” asfaltului. 

Activistul și organizatorul de evenimente publice, Andi Daiszler, a supravegheat operațiunea și apoi a postat fotografiile online. ”Oare nu avem și noi scule cu care să fie scos copacul din pământ și apoi replantat?”, s-a întrebat cineva.

În sfârșit taie copacii ăia și betonează frumos, că doar suntem la oraș, nu în pădure…”, a mai precizat un clujean.

collage.png

------------------------

UPDATE

Primăria Cluj-Napoca face precizări cu privire la lucrările care se desfășoară pe strada Universității:

Conform proiectului „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogalniceanu, strada Universitatii și străzile adiacente”, vor fi înlocuiți 29 de arbori din cei 37 existenți, care vor fi replantați în zone cu deficit de copaci (de exemplu: pe aliniamente stradale și în alte zone verzi).

La finalul lucrărilor, pe strada Universității, se vor planta 49 de copaci, rezultând un plus de 12 arbori, de diferite specii (tei, salcâmi, ginkgo biloba).

Acțiunea a fost necesară având în vedere faptul că prin proiect se prevede coborârea cotei străzii, ceea ce ar fi avut ca efect rămânerea rădăcinilor arborilor la suprafață, iar acest lucru ar fi dus la uscarea acestora, precum și ca urmare a lărgirii trotuarelor pentru circulația pietonilor”, precizează Primăria Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook