Colegiul Național ”George Coșbuc” se ÎNCHIDE! A apărut al cincilea elev cu COVID


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj a aprobat marți seara câteva modificări de scenarii privind funcționarea unităților de învățământ din județ, ca urmare a schimbării situației epidemiologice, la propunerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj și cu avizul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj.

Ca urmare a apariției în această după-masă a celui de al 5-lea caz de elev pozitiv în 3 clase diferite, se va aplica scenariul 3 de funcționare în cazul Colegiului Național „George Coșbuc”, din Cluj-Napoca, începând de mâine, 30.09.2020”, a precizat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Acest lucru înseamnă că timp de 14 zile, Colegiul Național ”George Coșbuc” va fi închis, iar elevii vor studia online.

Joi, 24 septembrie, la Colegiul Național ”George Coșbuc” a izbucnit un scandal, după ce unii profesori au trimis acasă copiii care au venit la școală. Alți părinți au fost anunțați de miercuri seara să nu își trimită copiii la școală, pentru că au apărut patru cazuri de COVID-19, în două clase diferite. Prefectul Mircea Abrudean a reacționat dur atunci și a spus că numai Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj poate decide închiderea unei școli și că acest lucru se face dacă apar trei cazuri în trei clase diferite. 

Acest lucru s-a confirmat marți, 29 septembrie, iar ”George Coșbuc” este primul liceu se închide și cursurile se fac exclusiv online.

Alte decizii luate de CJSU Cluj;

- Grădinița cu program prelungit ”Micul Prinț” Cluj-Napoca, va trece la scenariul 2, începând cu data de 30.09.2020;

- Școala Gimnazială „Lia Manoliu” Cornești, Com. Cornești, județul Cluj, va trece la scenariul 2, începând cu data de 30.09.2020.

Comentarii Facebook