Miercuri 24 Aprilie

O noua avertizare Cod portocaliu de inundatii si viituri pentru mai multe rauri din Cluj

Institutul National de Hidrologie si gospodarirea apelor a transmis azi o noua avertizare Cod portocaliu pentru mai multe rauri din Cluj (Almas, Agrij, Crisul repede si afluenti). Sunt posibili torenti si revarsari de pe versanti.

 

Avertizarea a intrat in vigoare de la ora 10 si este valabila pana miercuri la ora 16.

 

 - Se instituie  COD PORTOCALIU pe raurile din bazinele hidrografice: Somesul Mic in aval de statia Apahida si pe afluentii Nadas, Borsa, Gadalin, Lonea, respectiv afluentii de dreapta ai Somesului: Almas, Agrij  (jud. Cluj), Crasna (jud. Salaj si Satu Mare) si Crisul Repede curs superior si afluenti (jud. Cluj si Bihor).

- Se mentine si se instituie  COD GALBEN pe raurile din bazinele hidrografice: Somesul Mic curs superior si afluenti (jud. Cluj), Barcau (jud. Salaj si Bihor), cursurile superioare ale Begai (jud.Timis) si Timisului (jud. Caras Severin si Timis), Barzava (jud. Caras Severin si Timis), Moravita (jud. Caras Severin si Timis), Caras (jud. Caras Severin), Nera (jud. Caras Severin), Motru (jud. Gorj si Mehedinti), Gilort (jud. Gorj), Jiu-sector Filiasi-Racari (jud. Dolj), afluentii Oltului inferior (jud. Valcea), afluentii din zona de deal si munte ai Argesului (jud.Arges) si Prahovei (jud. Prahova). 

 

Pe raurile vizate se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efect de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de inundatie si de atentie.

 

Hidrologii mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri, iar izolat sunt posibile cresteri importante de debite si pe raurile din zonele de munte din celelalte bazine hidrografice.

 

 

Comentarii Facebook