Miercuri 24 Aprilie

COD PORTOCALIU de inundații la Cluj-Napoca! Ce anunță hidrologii


Institutul Național de Hdrologie și Gospodărire a Apelor a emis un avertisment de tip cod portocaliu de scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE.

Avertismentul este valabil în intervalul 29.06.2020 ora 15:30 – 29.06.2020 ora 24:00 și vizează râurile din bazinele hidrografice: Someșul Cald – afluenții aferenți sectorului aval Ac. Fântânele, Someșul Rece, Someșul Mic – afluenții aferenți sectorului aval Ac. Gilău – amonte S.H. Cluj-Napoca.

Ca urmare a precipitațiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile mici din bazinele hidrografice: Someșul Cald – afluenții aferenți sectorului aval Ac. Fântânele, Someșul Rece, Someșul Mic – afluenții aferenți sectorului aval Ac. Gilău – amonte S.H. Cluj-Napoca, județul Cluj.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul superior al râului Căpuș.

Comentarii Facebook