Joi 9 Februarie

Cod Galben de ploi și vânt puternic până duminică în aproape toată țara. Vezi care este situația în Cluj


Un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată intră în vigoare de la ora 12:00 și va fi în vigoare până sâmbătă, 17 septembrie, la ora 12:00. Acesta vizează regiunile Banat, Oltenia, local în Crișana, Transilvania, Muntenia, în sudul și centrul Moldovei, precum și zonele de munte, transmit meteorologii, care au emis avertismente și pentru cantități însemnate de ape și intensificări ale vântului pentru perioada următoare, până duminică, 18 septembrie, la ora 20:00.

În intervalul 16 septembrie, ora 12:00 – 17 septembrie, ora 12:00, în Banat, Oltenia, local în Crișana, Transilvania, Muntenia, în sudul și centrul Moldovei, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 - 30 l/mp și izolat 40 - 50 l/mp, arată ANM. 

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în regiunile sud-estice

anm 1.jpg

Cod Galben - Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate 

Interval de valabilitate: 17 septembrie, ora 12:00 – 18 septembrie, ora 20:00 

În intervalul menționat, în vestul, nordul și centrul țării, temporar va ploua, iar în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 - 30 l/mp și izolat 40 - 60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice și centrale.

Duminică vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă trecător se vor semnala precipitații mixte. 

Cod Galben - Fenomene vizate: intensificări ale vântului 

Interval de valabilitate 18 septembrie, ora 02:00 – 18 septembrie, ora 20:00 

Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55 - 75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80 - 100 km/h.

anm 2.jpg

Comentarii Facebook