Tot mai mulți angajați români vor să se întoarcă la birou din cauza scumpirilor. În felul acesta își reduc facturile pe timp de iarnă


Facturile la energie care se anunţă uriaşe în aceasta iarnă îi fac pe angajati, în special pe cei din domeniul serviciilor sau IT, să iasă din zona de confort. Dacă după pandemie puţini au ales să se întoarcă la birou, acum, pentru a face economie, tot mai mulţi preferă să nu mai consume resursele de acasă şi să revină la locul de muncă, arată un sondaj recent.

Dacă până acum, celor mai mulți angajați care puteau să muncească de acasă nici nu le trecea prin gând să se întoarcă la birou, acum lucrurile stau cu totul diferit, celpuțin asta arată un studiu. Mai exact, 57% dintre cei care lucrează la distanță spun că vor trece mai des pe la birou în această iarnă, tocmai pentru a-și reduce cheltuielile cu utilitățile de acasă. 

33% dintre cei care lucrează de acasă spun că vor continua să facă acest lucru, dar că îi vor cere angajatorului buget pentru a-și compensa facturile, în timp ce 10% spun că nu vor lua nicio măsură pentru că își permit aceste scumpiri și nu cred că îi vor afecta în vreun fel. 

Dacă ne referim la toți angajații din țara noastră, nu doar la cei care lucrează de la domiciliu, același studiu arată că 80% dintre ei au început deja să ia măsuri pentru a face economii

Cei mai mulți spun că vor renunța la: să își cumpere atât de des gadgeturi, alții vor renunța mai iasă în oraș, iar cei mai mulți spun că nu vor renunța la abonamentele platformelor de streaming online, la cele de la sală sau înnot, notează Observator. 

Sursa foto: Dr. Deco

Comentarii Facebook