Duminica 25 August

Cod galben de ninsori și lapoviță în mai multe județe din țară. Clujul este afectat


Meteorologii de la ANM au emis o serie de avertismente de vreme rea pentru mai multe județe din țară, printre care și Clujul.

Astfel, a fost emis un avertisment de tip cod galben în perioada 11 februarie, ora 22.00 - 13 februarie, ora 02.00.

În intervalul menționat în zona montană vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80...90 km/h și va fi viscol.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

De asemenea, pentru perioada 11 februarie, ora 20.00 - 13 februarie, ora 10.00, a fost emisă o informare meteorologică de vreme rea.

În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori.

Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60...70 km/h.
Comentarii Facebook