Duminica 18 August

Cod Galben de ninsoare în 24 de județe. Vezi cum va fi la Cluj


Meteorologii de la ANM au emis o avertizare de tip cod galben de ninsoare pentru 24 de județe din țara.

Avertismentul este valabil până sâmbătă dup-amiază, la ora 14.00.

La începutul nopţii de vineri spre sâmbătă, aria ninsorilor va cuprinde treptat zona Munţilor Banatului şi cea mai mare parte a Olteniei, Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Apoi, până în dimineaţa zilei de sâmbătă, 7 februarie, ninsorile se vor extinde şi în Muntenia şi Dobrogea şi va continua să ningă, în general slab, până în orele după-amiezii.

Cantităţile de precipitaţii vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu precădere în Oltenia şi la munte şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Vântul va avea intensificări temporare, viscolind şi spulberând ninsoarea, în regiunile sudice, dar şi la munte, cu viteze de peste 50...60 km/h, iar în sudul Banatului vor depăşi 80 km/h. În cursul zilei de sâmbătă, 7 februarie, vântul va diminua treptat în intensitate.

La Cluj, meteorologii anunță că sâmbătă va ninge ușor în prima parte a zilei, temperaturile ajungând până la -4 grade Celsius. Duminică va ninge din nou, iar vremea se va răci iarăși, minimele termice ajungând până la -8 grade Celsius.

Comentarii Facebook