Cabana lui Sorin Apostu și casa unei judecătoare din Cluj, SPARTE de hoți

 

Peste 50 de percheziții au avut loc la Cluj-Napoca, fiind vizată o grupare de hoți care a spart, între altele, și cabana lui Sorin Apostu și casa unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj.

 

Liderul grupării trăiește în concubinaj cu o avocată din Cluj-Napoca. Au fost făcute percheziții la locuința avocatei C.C.R., unde funcționează și cabinetul acesteia. ”Au găsit un aspirator pe care Mihai l-a adus de la mama lui și hainele lui. Eu u am fost implicată, nici audiată. S-au făcut percheziții la mine pentru că aici locuiește”, ne-a spus avocata.

 

De asemenea, au fost făcute percheziții la două case de amanet de pe strada David Ferenc și strada Bucegi, iar de acolo s-a extins ancheta spre alte case de amanet care ar fi vândut bunuri furate. 

 

Pe lângă bijuterii și alte bunuri de valoare, la percheziții au fost găsite ATV -uri și zeci de uși ambalate, care au fost furate de la societăți comerciale. 

 

Au fost aduse șase persoane la audieri. Până la ora 18.00 trei au fost reținute pentru 24 de ore. În funcție de ce vor declara și cum va decurge ancheta vor urma și alte rețineri”, a declarat un oficial al Poliției Cluj.

 

În acest dosar, Alin Trif, cunoscut sub porecla ”Diavolu”, este martor, după ce a cumpărat bunuri de la unul dintre hoți și le-a returnat. El nu a fost implicat în spargerea locuințelor menționate mai sus, fiind audiat ca martor de poliție.  

 

Printre victimele spargerilor se numără locuința judecătoarei C. I. de la Curtea de Apel Cluj, de unde hoții au furat bunuri de valoare între care un ceas și bani. 

 

De asemenea, cabana din localitatea Câmpenești, a fostului primar al Clujului, Sorin Apostu, în prezent condamnat pentru corupție, a fost spartă.

 

ATV -urile găsite la percheziții valorează circa 20.000 de euro, iar celelalte bunuri circa 10.000.

 

Ancheta IPJ Cluj continuă.

-----------------------

UPDATE


3 tineri au fost reţinuţi de poliţişti, pentru 24 de ore, în urma a 10 percheziţii efectuate la persoane bănuite de furturi din locuinţe, cabane, şi societăţi comerciale, iar alte 3 persoane se află la sediul Poliţiei pentru audieri. 

 

De asemenea, s-au recuperat bunuri de aproximativ 20.000 de euro.

 

Astăzi, 6 ianuarie, peste 50 de poliţişti de investigaţii criminale, criminalişti şi luptători ai structurii de acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au efectuat 10 percheziţii, la persoane fizice şi juridice, pe raza municipiului Cluj-Napoca.

 

Acţiunea a vizat persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat. Cei în cauză ar fi sustras bunuri în valoare de aproximativ 30.000 de euro, din locuinţe, cabane şi sedii sociale, situate în Cluj-Napoca, Huedin şi Chinteni. 

 

În urma percheziţiilor efectuate astăzi, poliţiştii clujeni au recuperat bunuri în valoare de circa 20.000 de euro . S-au găsit şi ridicat 3 ATV-uri, bijuterii, ceasuri, laptop-uri, televizoare LCD, sisteme home cinema, unelte electrice şi electrocasnice, telefoane mobile, obiecte vestimentare, trubo-suflante industriale (în valoare de circa 10.000 euro), 30 de uşi interioare, bani şi produse pirotehnice, susceptibile a fi sustrase. Totodată, s-a dispus extinderea cercetărilor pentru a se identifica şi alte părţi vătămate şi a se stabili provenienţa unor bunuri descoperite astăzi, cu privire la care nu s-au formulat până în prezent plângeri penale.

 

De asemenea, 6 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei pentru audieri, iar până în acest moment, faţă de 3 tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani, din Cluj-Napoca, se continuă cercetările în stare de reţinere, sub aspectul comiterii mai multor infracţiuni de furt calificat.

 

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

Activitatea de urmărire penală este coordonată Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj”, precizează IPJ Cluj.

Comentarii Facebook