Luni 5 Decembrie

Cod galben de inundații la Cluj. Ce anunță hidrologiiSpecialiștii din cadrul Institutului Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor au emis un avertisment de inundații pentru mai multe județe din țară, printre care și Clujul.

Hidrologii anunță scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundații locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Astfel, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: bazinele superioare ale râurilor Someșul Mic, Almaș, Agrij și Crasna (județele: Cluj și Sălaj); bazinele superioare și mijlocii ale râurilor Crișul Repede și Barcău (județele: Bihor, Cluj și Sălaj).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele superioare ale râurilor Crișul Repede și Someșul Mic.

Comentarii Facebook